ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 4 νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στην εργασία

Photo by Anna Shvets from Pexels

H πανδημία οδήγησε τις επιχειρήσεις να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους σύνδεσης έξω από το γραφείο και οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές ήρθαν για να μείνουν. Μέσα στα επόμενα χρόνια, μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού, είναι πολύ πιθανό να βιώσει σημαντικές αλλαγές, καθώς όπως όλα δείχνουν θα επικρατήσουν 4 βασικές τάσεις:

Τηλεργασία

Η τηλεργασία φαίνεται να είναι ο κανόνας για πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά πιθανότατα θα παραμείνει και θα ενισχυθεί περισσότερο. Όσο χρήσιμα και λειτουργικά μπορούν να αποδειχθούν τα φυσικά γραφεία, οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν ότι ένα απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά με την παραδοσιακή μορφή εργασίας, που επικρατούσε μέχρι τώρα.

Οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το μέρος από το οποίο εργάζονται, με το 83%, να λένε ότι η ευκαιρία για τηλεργασία θα τους έκανε να νιώσουν πιο ευτυχισμένοι στη δουλειά τους, σύμφωνα με τον ειδικό επιχειρήσεων και οικονομικό σύμβουλο Alex Sixt.

Με τη βοήθεια της τηλεδιάσκεψης, οι εργαζόμενοι θα είναι πολύ πιο πιθανό να επιλέξουν ένα απομακρυσμένο στιλ εργασίας από ένα γραφείο που θα δημιουργηθεί στο μέλλον.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Ο «ψηφιακός μετασχηματισμός» είναι εδώ και πολλές επιχειρήσεις εργάζονται για να αναπτύξουν τρόπους για να εξοικιώσουν το εργατικό δυναμικό τους σε μία απόλυτα ψηφιακή νοοτροπία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπάλληλοι θα αντικατασταθούν από την τεχνολογία, αλλά ότι θα ψηφιοποιηθούν περισσότερο οι διαδικασίες  όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του εργατικού δυναμικού.

Photo by Amanda Hodge on Unsplash

Αναλαμβάνουν οι millennials ηγετικές θέσεις

Είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και είναι έτοιμοι να εργαστούν με νέο τρόπο. Οι Millenials και το μέλλον της εργασίας επηρεάζεται ήδη σε μεγάλο βαθμό από τη μετάβασή τους στο εργατικό δυναμικό. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις για αυτήν τη γενιά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν ήδη φέρει ανατροπές στον χώρο της εργασίας. Καθώς η γενιά των «Boomer» αρχίζει να απομακρύνεται από το εργατικό δυναμικό, οι Millenials αρχίζουν να γεμίζουν τις ηγετικές θέσεις πρώην στελεχών. Η μετάβαση αυτή, θα φέρει νέες μορφές ηγεσίας που δίνουν έμφαση στην καινοτομία και την εκμάθηση της αξίας πάνω από την τελειότητα.

Οι Millennials μεγάλωσαν σε μια εποχή όπου η τεχνολογία εξελίχθηκε γρήγορα και φέρουν αυτή την τάση μαζί τους, προωθώντας ακόμη περισσότερο τον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στο μέλλον της εργασίας. Κατανοούν τη σημασία του εξορθολογισμού, των διαδικασιών για τις ομάδες τους και τον αντίκτυπο που έχει η τεχνολογία στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ανάγκη για κλιμακούμενο εργατικό δυναμικό

Καθώς το επιχειρηματικό τοπίο συνεχίζει να αλλάζει, το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μιας επιχείρησης, θα πρέπει επίσης να προσαρμοστεί. Ένα κλιμακούμενο προσωπικό, επιτρέπει την ευελιξία να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες, προσαρμόζοντας τις αλλαγές στη βιομηχανία και τις οικονομικές συνθήκες, που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στο μέλλον.

Η πανδημία έχει αποδείξει ότι ένα ευέλικτο εργατικό δυναμικό, είναι πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις για να επιβιώσουν σε μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά και θα χρειαστούν τους κατάλληλους πόρους για να το κάνουν.

 

Διαβάστε επίσης:

Google: Τηλεργασία για όλους μέχρι τον Ιούλιο του 2021

Πώς να απαντήσετε σε 5 από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις συνέντευξης

Γιατί προωθούνται επαγγελματικά οι τοξικοί άνθρωποι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση