ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μ. Βρετανία: Οι γυναίκες διευθύντριες είναι πιο αποδοτικές και πιο αισιόδοξες από τους άντρες

Photo by Illumination Marketing on Unsplash

Οι περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι αισιόδοξες για το μέλλον παρά τις τεράστιες προκλήσεις, που δημιουργούνται από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τελευταία έρευνα.

Συνολικά το 60% των ιδιοκτητών, είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της επιχείρησης τους. Το ποσοστό αυτό, τοποθετεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην κορυφή της λίστας, με τις πιο αισιόδοξες χώρες στη δυτική Ευρώπη, μαζί με την Ολλανδία.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρέμειναν θετικές, παρά το γεγονός ότι το 43% αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά λόγω lockdown και το 58% υποφέρει από φθίνουσες πωλήσεις, σύμφωνα με έρευνα του Facebook, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του OECD.

Εταιρείες με επικεφαλής τις γυναίκες, ξεπέρασαν τις αντίστοιχες που διοικούνται από άντρες, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, σημειώνοντας πτώση 52% και 64% αντίστοιχα. Επιπλέον οι γυναίκες διευθύντριες ήταν κατά 11% πιο αισιόδοξες σε σχέση με τους άντρες.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι μικρές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου συγκαταλέγονται στις καλύτερες με ψηφιακές γνώσεις στην Ευρώπη, με περισσότερες από τις μισές να πραγματοποιούν πάνω από το ένα τέταρτο των πωλήσεών τους στο διαδίκτυο.

Το 63% των επιχειρήσεων που διευθύνονται από γυναίκες, πραγματοποιούν το ένα τέταρτο των πωλήσεών τους στο διαδίκτυο, σε σύγκριση με το 48% που διοικούνται από άντρες.

Όμως, οι μικρές επιχειρήσεις με επικεφαλής τις γυναίκες, είχαν 7% περισσότερες πιθανότητες να κλείσουν το κατάστημα τους κατά τη διάρκεια του lockdown, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους άνδρες, χάρη εν μέρει στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, που είναι υπεύθυνες για τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.

«Καθώς συνεχίζουμε να βγαίνουμε από το lockdown και να διαμορφώνουμε έναν δρόμο προς την ανάκαμψη, πρέπει να εξετάσουμε αυτές τις διαφορετικές επιπτώσεις και να βεβαιωθούμε ότι θα αντιμετωπιστούν».

Ο αντιπρόεδρος του Facebook της Βόρειας Ευρώπης, Steve Hatch, δήλωσε: «Από τα μαθήματα γυμναστικής, μέχρι τα εστιατόρια και πέρα ​​από αυτό, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των οικονομιών σε όλο τον κόσμο – και είναι ζωτικής σημασίας να τους υποστηρίζουμε καθώς επιστρέφουν στα πόδια τους.

«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν μια απόλυτα αισιοδοξία μεταξύ των βρετανών ιδιοκτητών επιχειρήσεων που θέλουν να επιστρέψουν καλύτερα μετά το Covid-19, παρά το πόσο δύσκολο ήταν οι τελευταίοι μήνες».

 

Διαβάστε επίσης:

4 τεχνικές επιτυχίας που εκτοξεύουν τις νέες επιχειρήσεις

Πώς θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μετά τον κορονοϊό – 7 επιχειρηματίες απαντούν

4 CEOs που στήριξαν η μία την άλλη αποδεικνύουν τη δύναμη των γυναικών στις επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση