ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να αλλάξετε τη νοοτροπία σας από υπάλληλο σε επιχειρηματία;

επιχειρηματίας
Photo by Magnet.me on Unsplash

Η νοοτροπία ενός υπαλλήλου διαφέρει από αυτή του επιχειρηματία. Ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που τελικά δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν, είναι επειδή ο  επιχειρηματίας δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να γίνει αφεντικό. Ακόμα και αν κατέχει τη γνώση για τα περισσότερα θέματα, το κομμάτι της νοοτροπίας, που για κάποιους μοιάζει με λεπτομέρεια, πολλές φορές είναι το μελανό σημείο που οδηγεί σε διάλυση μια νέα επιχείρηση.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο ηγέτης της δεν αλλάζει τη στάση του και συνεχίζει να σκέφτεται σαν υπάλληλος.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτήν τη νοοτροπία και να γίνετε, για πάντα, ένας πραγματικός επιχειρηματίας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά:

Σταματήστε να σκέφτεστε ότι η εταιρεία σας χρωστάει κάτι

Οι εργαζόμενοι πιστεύουν πάντα ότι η εταιρεία τους οφείλει για τον αριθμό των ετών που έχουν εργαστεί ή για το χρόνο που έχουν επενδύσει σε αυτήν. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα γεγονότα σπάνια λαμβάνονται υπόψη και οι αποφάσεις για την απόλυση ή την αύξηση των αμοιβών, έχουν συχνά περισσότερη σχέση με απτή αξία από το πόσο καιρό είναι κάποιος στην επιχείρηση.

Καλύτερα να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αναπτύξετε την εταιρεία και να αναγνωριστείτε.

Να είστε δημιουργικοί

Εάν πρόκειται να εργαστείτε μόνοι σας, όσο πιο δημιουργικοί είστε, τόσο περισσότερα έσοδα και ευκαιρίες θα έχετε. Αντιθέτως, τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενοι βασίζονται μόνο στην υπακοή και την τήρηση των οδηγιών ή των κανονισμών της εταιρείας.

Χωρίς αμφιβολία, θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια να βρείτε τη δημιουργικότητα που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ως υπεύθυνος μιας εταιρείας, μπορείτε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα που έχουν καλές ιδέες ή που σκέφτονται διαφορετικά από εσάς για να προσθέσουν πληροφορίες στις στρατηγικές σας.

Ξεφύγετε από τις ανέσεις

Οι προκλήσεις και οι δύσκολες καταστάσεις είναι ιδανικές για να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα για την επίλυση προβλημάτων.

Οι υπάλληλοι, από την άλλη πλευρά, αναζητούν το αντίθετο: θέλουν να λειτουργούν σε ζώνη άνεσης, κάτι που δεν θα είναι καθόλου δυνατό να συμβεί όταν είστε επιχειρηματίες.

Ξεχάστε έννοιες όπως η συνταξιοδότηση

Πολλοί υπάλληλοι επιλέγουν να μην ξεκινήσουν το δικό τους πρόγραμμα επιχειρηματικότητας λόγω του φόβου του πότε θα καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν.

Εάν θέλετε να γίνετε πραγματικός επιχειρηματίας, πρέπει να επιλέξετε να χάσετε κάποια οφέλη, για να αποκτήσετε, μακροπρόθεσμα, ένα μεγαλύτερο.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 αλάνθαστοι επαγγελματικοί κανόνες που ακολουθούν οι επιτυχημένες γυναίκες

3 συμβουλές επιτυχίας από την Oprah Winfrey προς κάθε επιχειρηματία

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση