ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Συμπτώματα του στρες: Πώς να τα εντοπίσετε και να τα αντιμετωπίσετε άμεσα

εργασία
Photo by Ivan Samkov from Pexels

Το στρες είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε ξανά και ξανά. Η νευρικότητα που μας κάνει να νιώθουμε, στην πραγματικότητα είναι ο τρόπος που έχει το σώμα, να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις.

Υπάρχουν ορισμένες φορές που το στρες μπορεί να είναι σύμμαχος, διότι μας κρατά ενεργούς, όμως αν το συναίσθημα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε αρχίζει να επηρεάζει πολύ αρνητικά ένα άτομο.

Συμπτώματα στρες:

1. έντονοι χτύποι καρδιάς

2. πανικός

3. εφίδρωση

4. τίναγμα

5. υπερβολική σκέψη

6. αίσθημα έντασης όλη την ώρα

Το στρες ελέγχει τις σκέψεις σας, εμποδίζει τις καθημερινές εργασίες και σας φαίνεται σχεδόν αδύνατο να χαλαρώσετε και να έχετε μια ήσυχη νύχτα. Είστε πάντα ενοχλημένοι ή ενοχλημένοι και είναι εμφανές και στους άλλους.

Τα παραπάνω συμπτώματα, μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο καθώς όλοι έχουν διαφορετικά βιώματα αι εμπειρίες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε το άγχος;

1. Μιλήστε για αυτό που σας ενοχλεί: Με το να εκφράζετε ό, τι σας ενοχλεί, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σηκώσετε αυτό το βάρος από το στήθος σας. Η επίλυση ενός προβλήματος που σας απασχολεί, μπορεί να είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το στρες.

2. Η φροντίδα του εαυτού σας είναι ένα άλλο σημαντικό πράγμα που καλό θα ήταν να εξασκήσετε για να απαλλαγείτε από το στρες. Η λύση αυτή θα σας βοηθήσει εάν δεν νιώθετε άνετα να μιλάτε για την παραμικρή σκέψη που περνάει από το μυαλό σας. Φάτε σωστά, κοιμηθείτε εγκαίρως και επενδύστε το χρόνο σας σε αυτό που σας κάνει χαρούμενους.

3. Προσπαθήστε να κάνετε συχνά γυμναστική ή μια δημιουργική ασχολία στον ελεύθερο σας χρόνο: Οι άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται υπερβολικά στον ελεύθερο χρόνο, κάτι που τους που οδηγεί σε άγχος. Μόλις νιώσετε το στρες να σας κυριεύει, μπορείτε να σηκωθείτε και να αρχίσετε να περπατάτε ή να απασχολήσετε με κάτι άλλο το μυαλό σας.

4. Βρείτε από πού πηγάζει: Τέλος, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να παρατηρήσετε τι προκαλεί το άγχος σας και να μείνετε μακριά από αυτό το δυνατόν περισσότερο.

Αυτής της φύσεως τα προβλήματα, όταν γίνονται ενοχλητικά και επηρεάζουν την καθημερινότητα σας, σημαίνουν ότι καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να σας βοηθήσει να τα ξεπεράσετε.

Διαβάστε επίσης:

To Νορβηγικό μυστικό για να απολαύσετε το χειμώνα με λιγότερο άγχος

Πώς να βοηθήσετε τη μνήμη σας όταν κυριεύεστε από άγχος

10 μόλις λεπτά μασάζ μπορούν να αποτρέψουν από το στρες και το άγχος

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση