ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tελικά τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Το κλασσικό κλισέ που λέει ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, είναι πολύ σχετικό, αφού όπως δείχνει μία πρόσφατη έρευνα στη Μ.Βρετανία, όχι μόνο «εξαγοράζεται», αλλά έχει και συγκεκριμένο κόστος.

Οι ερευνητές στο «Raisin UK» ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει το ελάχιστο χρηματικό ποσό που πρέπει να κερδίζει κάποιος τον χρόνο για να είναι ευτυχισμένος. Το ποσό όμως δεν μαρτυρά απληστία, καθώς τα νούμερα δεν είναι εξωφρενικά.

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ανέλυσε στοιχεία από το «Γραφείο Εθνικών Στατιστικών» και το «Ευρετήριο του Happy Planet», για να βρει τον αριθμό των μισθών που επιτρέπουν έναν Βρετανό να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή.

Το ποσό που φαίνεται ότι επαρκεί ανέρχεται στις 33.864 λίρες ή και περισσότερες.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές εντόπισαν τα πιο χαρούμενα μέρη για να ζει κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια το μέσο ποσό των καθαρών εσόδων των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων, που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Αυτά τα μέρη περιελάμβαναν γραφικές πόλεις και κωμοπόλεις όπως: Cambridge, St Albans, Chelmsford, Perth, Edinburgh, Derby και Bath,

Ο Kevin Mountford, συνιδρυτής της «Raisin UK» δήλωσε: «Ενώ η έρευνα μας δείχνει ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν ευτυχία, δεν συμβαίνει πάντα στην πραγματική ζωή όταν τίθεται σε δράση».

«Τα χρήματα βοηθούν στη μείωση των πιέσεων καθημερινότητας, που θα μπορούσαν να σημαίνουν μακροπρόθεσμα μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής».

Ενώ κερδίζετε πάνω από 33.000 £ στο Ηνωμένο Βασίλειο αρκεί για να σας κάνει ευτυχισμένους, σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον μέσο μισθό των δέκα κορυφαίων πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο να φτάνει τα 64.057,28 £.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και κερδίζουν πάνω από 33.000 λίρες το χρόνο, αρκεί για να νιώθουν ευτυχισμένοι. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ποσά αλλάζουν ανάλογα με τον μέσο όρο μισθών της κάθε χώρας. Έχει υπολογιστεί όμως, ότι σύμφωνα με τον μέσο μισθό των δέκα κορυφαίων και πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο, η «ευτυχία» υπολογίζεται στις 64.057 λίρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Asos επιστρέφει τα χρήματα της βρετανικής κυβέρνησης καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις

Είσαι κάτοικος του κόσμου; 8 πανέμορφες πόλεις σου προσφέρουν σπίτι μόλις με 1 ευρώ

Πώς να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας σαν εκατομμυριούχος

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση