ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι χρειάζεται να λάβετε υπόψη πριν αναζητήσετε μια θέση για τηλεργασία

τηλεργασία
πηγή: unsplash

Η πλειοψηφία των εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι, είναι πολύ πιθανό να θελήσουν να συνεχίσουν την τηλεργασία ακόμα και όταν θα είναι δυνατή η επιστροφή τους στα γραφεία. Ήδη, οι εργοδότες σε πολλές εταιρείες, κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να ανταποκριθούν σε αυτό το αίτημα για ευελιξία.

Μία  ανάλυση από τον ιστότοπο εύρεσης εργασίας «indeed»,  διαπίστωσε ότι τώρα υπάρχουν διπλάσιες πιθανότητες για τους εργαζόμενους να αναφέρουν την επιθυμία να εργάζονται εξ αποστάσεως σε σχέση με πριν από την πανδημία.

Επίσης στο «FlexJobs», ο ιστότοπος σταδιοδρομίας που είναι αφιερωμένος στην απομακρυσμένη εργασία, ανέφερε ότι η τάση αυτή έχει αυξηθεί κατά 19% τον τελευταίο χρόνο. Εντωμεταξύ, τα άτομα που αναζητούν εργασία έχουν αυξηθεί κατά 50% από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία.

Παρόλα αυτά σε περίπτωση που σκέφτεστε να υποβάλλετε αίτηση για τηλεργασία, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας ότι η δουλειά από απόσταση δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει από οπουδήποτε.

Αλλά αν υποβάλλετε αίτηση για νέο απομακρυσμένο ρόλο , λάβετε υπόψη ότι μια απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πάντα δουλειά από οπουδήποτε.

Λάβετε επίσης υπόψη σας εάν η αμοιβή θα μπορούσε να είναι διαφορετική ή ακόμα και ο ρόλος σας στην εταιρεία. Υπάρχουν εργοδότες, που ενώ δίνουν την εναλλακτική επιλογή για τηλεργασία, προτιμούν οι εργαζόμενοι να εργάζονται με φυσική παρουσία στα γραφεία.

Επομένως, καλό θα ήταν όταν έρθει η στιγμή να περάσετε από συνέντευξη, να συζητήσετε σχετικά με το θέμα. Μπορείτε να ρωτήσετε τον εργοδότη «Πώς καθορίζει η εταιρεία τους μισθούς όσων εργάζονται με τηλεργασια;»

Επίσης για να αυξήσετε τις πιθανότητες να σας προσλάβουν, είναι σημαντικό όταν  υποβάλλετε αίτηση για τη δουλειά, να επισημάνετε ότι έχετε εμπειρία με την εξ αποστάσεως εργασία σε όλο το βιογραφικό σας, όπως και να το αναφέρετε και στη συνοδευτική επιστολή.

Οι δραστηριότητες στην τηλεργασία μπορεί να περιλαμβάνουν τη διαχείριση μιας ομάδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τη χρήση εργαλείων πολλαπλής συνεργασίας για την εκκίνηση νέων προγραμμάτων με συναδέλφους σε διαφορετικό γραφείο από το δικό σας ή την πραγματοποίηση διαδικτυακής μάθησης σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε επισης:

Τηλεργασία με παρακολούθηση: Πάνω από το 50% των υπαλλήλων εργάζονται παραπάνω από το κανονικό

Έρευνα: Μπορεί η τηλεργασία να μας κάνει πιο παραγωγικούς;

Google: Αλλάζει την πολιτική της τηλεργασίας και επιστρέφει τους εργαζόμενους πίσω στα γραφεία

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση