ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι να κάνετε όταν νιώθετε ότι τίποτα δεν σας ευχαριστεί

θυμός
Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Αντικειμενικά, το διάστημα αυτό, είναι αρκετά δύσκολο για όλο τον κόσμο. Το δεύτερο lockdown επηρέασε την ψυχική μας υγεία σε μεγάλο βαθμό, με την παράταση των μέτρων να δυσχεραίνουν περισσότερο το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί.

Αν όλο αυτό προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προσωπικά ζητήματα του καθενός, τότε σίγουρα η ψυχολογία γίνεται ακόμα πιο κακή. Ως συνήθως επικρατεί το συναίσθημα του ανικανοποίητου. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από το lockdown, δεν μπορούν να βρουν πουθενά χαρά, εκνευρίζονται εύκολα και κάνουν κυρίως αρνητικές σκέψεις.

Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την ομάδα, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας, με το να προσδιορίσετε τα προβλήματα που μπορείτε όντως να λύσετε και να λάβετε μέτρα για αυτά. Περνώντας από την παθητικότητα στη δράση, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

Δείτε παρακάτω κάποιες συνήθειες που ακολουθώντας τες θα απαλλαγείτε αρκετά από το ψυχικό βάρος που σας ταλαιπωρεί:

Γυμναστείτε

Προσπαθήστε να ασκηθείτε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ιδανικά για 30 λεπτά κάθε φορά. Η άσκηση αναγκάζει τον εγκέφαλό σας να απελευθερώνει ενδορφίνες , κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε πιο αισιόδοξοι και πιο ευτυχισμένοι, με φυσικό τρόπο.

Αναπτύξτε περισσότερες υγιεινές συνήθειες

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αισθανθείτε καλύτερα, φροντίζοντας να κάνετε βασικά πράγματα για να διατηρήσετε τη σωματική και την ψυχική σας υγεία. Για παράδειγμα φροντίστε να κοιμάστε επαρκώς και να τρέφεστε σωστά.

Δοκιμάστε τον διαλογισμό και τη γιόγκα 

Εάν εξακολουθείτε να διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να επανασυνδεθείτε με χαρούμενα πράγματα στη ζωή σας, δοκιμάστε να προσθέσετε έναν τακτικό διαλογισμό ή γιόγκα μαζί με αναπνευστικές ασκήσεις .

Η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τα αρνητικά συναισθήματα και το άγχος.

Επανασυνδεθείτε με τη χαρά

Σε αυτό το σημείο, θα σας κάνει καλό να προσθέτετε χαρούμενες δραστηριότητες στη ζωή σας. Θυμηθείτε όλα όσα σας έδιναν χαρά πριν πέσει τόσο η ψυχολογία σας, και κάντε μια προσπάθεια να ξεκινήσετε ένα χόμπυ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό

Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική. Καλό είναι αν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα σας είναι έντονο, να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για βοήθεια. Αυτό θα είναι και το καλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 μακροχρόνιες ψυχολογικές επιπτώσεις της τηλεργασίας

Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζεται η μοναξιά

5 τρόποι για να καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο το αίσθημα της κατάθλιψης

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση