SUCCESS STORIES

Karen Cahn: Από υψηλόβαθμο στέλεχος της Google σε δυναμική CEO που βοηθά τις γυναίκες να πετύχουν

πηγή: Instagram @karencahn

Δε φοβάται να εκφραστεί, ακόμη κι όταν η αίθουσα συνεδριάσεων είναι γεμάτη άνδρες που την υποτιμούν Θεωρεί πως καθένας πρέπει να διεκδικεί αυτό που του αξίζει, να μη συμβιβάζεται και να τολμά, ακόμη κι αν ο στόχος φαντάζει αδύνατο να επιτευχθεί. Η ίδια, δε δίστασε να παραιτηθεί από τη θέση στης στην Google και να ιδρύσει μία εταιρεία αφιερωμένη στην ενδυνάμωση της γυναίκας, δίνοντας σε όλες αυτό που εκείνη χρειάστηκε να κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις. Η Karen Cahn δεν είναι μία συνηθισμένη CEO.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karen Cahn (@karencahn) στις


Σήμερα, διευθύνει την iFundWomen, η οποία απευθύνεται σε όλες τις επιχειρηματίες που θέλουν να εξελιχθούν. Αποστολή της είναι να γεφυρώσει μια για πάντα το χάσμα των φύλων, παρέχοντας χρηματοδότηση, συμβουλές και την αίσθηση κοινότητας σε γυναίκες που είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν μπροστά, στηρίζοντας η μία την άλλη.

Για εκείνη, όλα ξεκίνησαν από το χώρο της τεχνολογίας. Άρχισε τη σταδιοδρομία της στην Google όταν ακόμη ο αριθμός των εργαζομένων ήταν διψήφιος κι έμεινε στον κολοσσό για μία δεκαετία. Χάρη σ’ εκείνη οι δημιουργοί βίντεο ξεκίνησαν να βγάζουν χρήματα από το YouTube και γεννήθηκε το επάγγελμα του YouTuber. Τους έφερε σε επαφή με τα μεγάλα brands και πρότεινε την ιδέα των native βίντεο για την προώθηση προϊόντων. Όταν είδε πως δεν είχε να δώσει κάτι άλλο στον κολοσσό, παραιτήθηκε κι εργάστηκε για τρία χρόνια στο ρόλο της Γενικής Διευθύντριας της AOL Original Video. To 2014, όμως, αποφάσισε να αποχωρήσει κι από εκεί.

Την ίδια χρονιά, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ιδρύσει μία εταιρεία παραγωγής βίντεο για γυναίκες. Πρόσεξε πως δυσκολευόταν αρκετά να πείσει τους επενδυτές να χρηματοδοτήσουν την προσπάθειά της, στρεφόταν σε φίλους και γνωστούς. Συνειδητοποίησε, έτσι, όσο κι αν δεν της άρεσε, πως το εμπόδιο που καλούταν να αντιμετωπίσει ήταν αδύνατο να ξεπεραστεί. Στο δρόμο της, βρισκόταν το φύλο της. Δε γινόταν να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήρθε σε επαφή με φιλόδοξες επαγγελματίες και μαζί ίδρυσαν την πλατφόρμα χρηματοδότησης IFundWomen, με στόχο να φέρουν την ισότητα στο χώρο των επιχειρήσεων.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karen Cahn (@karencahn) στις


«Πρέπει να ενδιαφερόμαστε λιγότερο για το τι θα πει ο κόσμος και το αν μας συμπαθούν οι γύρω μας. Να σταματήσουμε να ζητάμε συγγνώμη, αν δε φταίμε. Να διεκδικούμε τη θέση μας. Να υψώνουμε τη φωνή μας», τόνισε σε συνέντευξή της στο Accessory Junkie. «Κι αν μπορείς να δίνεις κέρδος στον εργοδότη σου και βλέπει το αποτέλεσμα της δουλειάς σου, μπορείς να σπάσεις όσους κανόνες θέλεις. Εκείνος, θα κοιτάξει το χρήμα. Δεν μπορώ να το θέσω πιο απλά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karen Cahn (@karencahn) στις


Η Karen Cahn θεωρεί πως η σκληρή δουλειά είναι αυτή που ξεχωρίζει τον καλό επιχειρηματία από το μέτριο. Το να εγκαταλείπουμε τη σίγουρη θέση στην εταιρεία μας χωρίς να έχουμε τις απαραίτητες βάσεις, απλώς επειδή θεωρούμε ότι η ευτυχία και η επιτυχία θα έρθουν όταν δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, είναι η τέλεια συνταγή για το ακριβώς αντίθετο. «Αν το θέλεις τόσο πολύ, ξεκίνησέ το σαν χόμπι. Όταν αρχίσεις να βγάζεις αρκετά χρήματα, τότε ναι, παραιτήσου. Τότε ναι, θα τα έχεις καταφέρει», σημείωσε.

Φυσικά, η πανδημία την έχει επηρεάσει σημαντικά. Επικεντρώθηκε, λοιπόν, στη στήριξη μικρών επιχειρηματικών παρέχοντας δάνεια και συμβουλές, ενώ καθοδηγούσε τις διάφορες statrups που έμειναν πίσω λόγω του κορονοϊού. Μέχρι τώρα, παλεύει να δώσει σε όλες την αυτοπεποίθηση που τους λείπει, τη γνώση και τα χρήματα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karen Cahn (@karencahn) στις


«Το καλό του να αποτυγχάνεις, είναι πως παίρνεις πολύτιμα μαθήματα τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις την επόμενη φορά. Δε χρειάζεται να εγκαταλείψεις τους στόχους σου», συμβουλεύει. «Η αποτυχία είναι απλώς μία μικρή αναποδιά.»

 

Διαβάστε επίσης:

Clarisse Kopff: Ποια είναι η νέα CEO του Ομίλου Euler Hermes;

Sheryl Sandberg: Η Γενική Διευθύντρια του Facebook που αξίζει 1.6 δις

Η πρώην γενική διευθύντρια του Pinterest εξομολογείται: Ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, γεμάτο μισογυνισμό

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση