ΥΓΕΙΑ

1 στις 8 γυναίκες πάσχουν από θυρεοειδή-Τα 3 μέτρα πρόληψης

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Θυρεοειδούς, σχεδόν 20 εκατομμύρια γυναίκες (1 στις 8) στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν καταστάσεις θυρεοειδούς, είτε πρόκειται για υπερδραστήριο αδένα, είτε για λιγότερο ενεργό ή για κάτι άλλο.

Ο υποθυρεοειδισμός, είναι η κατάσταση όπου ο αδένας δεν παράγει αρκετές ορμόνες και αποτελεί το πιο κοινό πρόβλημα του θυρεοειδούς.

Μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους συμπτώματα στις γυναίκες, όπως κόπωση, ομίχλη του εγκεφάλου, τριχόπτωση, έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης και δυσκοιλιότητα.

Επιπλέον, πάνω από το 60% των ατόμων που πάσχουν από θυρεοειδή δεν το συνειδητοποιούν, γιατί πολλά συμπτώματα μπερδεύονται με αυτά της κούρασης.

Photo by Alexandr Podvalny from Pexels

Επίσης η νόσος του Hashimoto, είναι μια αυτοάνοση διαταραχή, που είναι η πιο κοινή αιτία του υποθυρεοειδισμού.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την πρώιμη έναρξη των συμπτωμάτων, λαμβάνοντας κάποια προληπτικά μέτρα που καλό θα ήταν να ληφθούν τώρα.

1.Είναι σημαντικό να εστιάσετε στη διατροφή σας και να μειώσετε ό, τι μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας, ειδικά τα τρόφιμα που συνδέονται με φλεγμονές.

Για παράδειγμα, μπορείτε απλά να κόψετε τη σόγια ή τη μεταποιημένη ζάχαρη.

2.Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε μια πλήρη σειρά βιταμινών και ανόργανων συστατικών για να υποστηρίξετε την υγεία του θυρεοειδούς. Ίσως δεν λαμβάνετε αρκετό σελήνιο στη διατροφή σας, κάτι που είναι κρίσιμο για τη λειτουργία του και αυτό προκαλεί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Οι διατροφολόγοι και οι γιατροί, μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας για να σας βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι όλες οι διατροφές κατάλληλες για όλους. Μερικές φορές χρειάζεται η επίσκεψη στον ειδικό ώστε να έχει ο καθένας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, που να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του οργανισμού του.

3.Η μείωση του στρες και ο ποιοτικός ύπνος, είναι δύο από τους ευκολότερους τρόπους για να μειώσετε τον κίνδυνο επιπλοκών του θυρεοειδούς και για να διαχειριστείτε τυχόν συμπτώματα που μπορεί να παρατηρήσετε. Μερικές φορές νιώθετε κόπωση χωρίς να πιστεύετε ότι υπάρχει σοβαρός λόγος, ενώ στην πραγματικότητα κοιμάστε μόλις 5-6 ώρες την ημέρα.

Τα παραπάνω μέτρα φαίνονται αρκετά απλά όμως μπορούν να έχουν απίστευτο αντίκτυπο στην υγεία του θυρεοειδούς, αλλά και στη συνολική σας ευημερία.

Διαβάστε επίσης:

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D από το πρώτο έτος ζωής αποτρέπουν την παιδική παχυσαρκία

Ο λόγος που η σωματική άσκηση στο κρύο μας βοηθά να χάσουμε περισσότερο λίπος

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν ρομπότ για άτομα με προβλήματα όρασης

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση