ΥΓΕΙΑ

Ο λόγος που η σωματική άσκηση στο κρύο μας βοηθά να χάσουμε περισσότερο λίπος

Photo by Zac Ong on Unsplash

Οι χειμερινές διακοπές είναι η ιδανική στιγμή για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη συντροφιά των αγαπημένων σας προσώπων. Δυστυχώς, είναι επίσης μια εποχή όπου οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε πάρα πολύ και να ασκούνται πολύ πιο λίγο.

Εάν επιθυμείτε να κάψετε το περιττό λίπος μετά τις χειμερινές διακοπές, μια νέα μελέτη δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα έξω στο κρύο, μπορεί να έχει θετική επίδραση στον μεταβολισμό του.

Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Laurentian του Καναδά, εστιάζοντας σε 11 «σωματικά ενεργούς» αλλά υπέρβαρους ενήλικες, που συμμετείχαν σε δύο συνεδρίες HIIT (προπόνηση διαστήματος υψηλής έντασης) μέσα σε μια εβδομάδα. Όπως αναφέρθηκε στο New Atlas, μία από αυτές τις συνεδρίες HIIT διεξήχθη σε ένα «θερμοναυτικό» περιβάλλον με θερμοκρασίες περίπου 21 ° C, ενώ η άλλη πραγματοποιήθηκε σε ψυχρό 0 ° C.

Μετά από κάθε συνεδρία, οι συμμετέχοντες γυμνάστηκαν με ποδήλατο ή περπάτημα, έτρωγαν μια μπάρα δημητριακών πριν πάνε για ύπνο και κατανάλωσαν πρωινό με πλούσια λιπαρά στην εκκίνηση της μέρας τους. Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες παρακολούθησαν τη θερμοκρασία του δέρματος, του πυρήνα του σώματος, τον καρδιακό ρυθμό και την ποσότητα οξυγόνου που παρέχεται στους μηρούς, μαζί με τη γλυκόζη. Επίσης έλεγξαν τα γενικά επίπεδα οξυγόνου, το διοξείδιο του άνθρακα και τα επίπεδα ανταλλαγής αερίων. Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα αίματος για τη μέτρηση των ποσοστών καύσης λίπους ή της οξείδωσης των λιπιδίων, μετά το πρωινό την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, η άσκηση υψηλής έντασης στο κρύο, ενίσχυσε την οξείδωση των λιπιδίων “κατά 358% κατά τη διάρκεια της άσκησης σε σύγκριση με την άσκηση υψηλής έντασης σε ένα θερμοναυτικό περιβάλλον.”

Αν και αυτή είναι μια τεράστια αύξηση των επιπέδων καύσης λίπους, πρέπει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα λήφθηκαν μόνο από δύο προπονήσεις HIIT και ότι η μικρή ομάδα δειγμάτων, δεν αρκεί για να καταλήξει σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα. Ωστόσο, η νέα μελέτη δείχνει ότι η άσκηση στο κρύο θα μπορούσε να βελτιώσει την ικανότητα του σώματος να κάψει λίπος.

Διαβάστε επίσης:

Το αντίσωμα – όπλο στα χέρια των γιατρών ενάντια στον κορονοϊό

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

Τα απρόσμενα πλεονεκτήματα που έχει το 20λεπτο περπάτημα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση