ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips γυμναστικής για νέες μαμάδες

μαμάδες
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως και μετά τη γέννα βιώνει μεγάλες αλλαγές. Πολλές νέες μαμάδες δυσκολεύονται αρκετά να χάσουν τα κιλά που τους άφησε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό.

Απλά δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε, αλλά ούτε να κάνετε κάτι βιαστικά. Η καλύτερη λύση, είναι να παραμένετε σε ηρεμία και να  ξεκινήσετε αργά και σταθερά μια ρουτίνα γυμναστικής για να επαναφέρετε με τον καιρό τη φυσική σας κατάσταση.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που δίνουν οι γυμναστές σε αυτές τις περιπτώσεις:

-Ξεκινήστε με έναν καθημερινό σύντομο περίπατο μετά την πρώτη εβδομάδα ή δύο. Κάντε μια γρήγορη βόλτα για 30 λεπτά. Προσπαθήστε να καλύψετε ένα χιλιόμετρο σε 20 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην καύση του επιπλέον λίπους.

-Προσπαθήστε να γυμναστείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα και χωρίστε τις προπονήσεις σας, ώστε να επικεντρωθείτε τόσο στην αερόβια άσκηση όσο και στη μυϊκή ενδυνάμωση.

-Θυμηθείτε να συνδυάζετε τις προπονήσεις σας και να αλλάζετε τη ρουτίνα σας όταν δείτε ότι το σώμα σας θα σταματήσει να δείχνει αποτελέσματα.

-Μόλις μια ρουτίνα γίνει εύκολη για εσάς, τότε αυξήστε το ρυθμό καθώς πρέπει να συνεχίσετε να προκαλείτε τον εαυτό σας.

Μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε:

-Επιλέξτε ασκήσεις όπως περπάτημα, κολύμπι, αερόμπικ και γιόγκα που είναι καλές επιλογές για μετά τον τοκετό.

-Άλλες προτεινόμενες επιλογές είναι το στατικό ποδήλατο και το ελλειπτικό μηχάνημα. Φροντίστε να ξεκινήσετε πιο αργά στην αρχή και δυναμώστε στην πορεία την ένταση.

-Εξετάστε το ενδεχόμενο να αυξήσετε την ένταση των ασκήσεων της κοιλιακής και της πυελικής βάσης, αφού πρώτα συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή.

-Η ήρεμη γιόγκα όπως η αποκαταστατική γιόγκα, είναι ιδανική για μια νέα μαμά. Να θυμάστε ότι δεν είναι κατάλληλα όλα τα είδη της γιόγκα, οπότε επιλέξτε εκείνο που δεν φτάνει το σώμα σας στα άκρα.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

-Μέχρι να ανακτήσετε τη δύναμη στους μύες σας, θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε προβολές και καθίσματα.

-Είναι σημαντικό να διατηρείτε τη σωστή στάση και ισορροπία ενώ ασκείστε έτσι ώστε οι πυελικοί και κοιλιακοί μύες σας να είναι σε θέση να ανακτήσουν δύναμη.

-Ζητήστε συμβουλές από έναν ειδικό για να μάθετε ασκήσεις στήριξης για την κοιλιά και τη λεκάνη σας.

-Επιλέξτε την άσκηση που σας ταιριάζει, με βάση το επίπεδο δύναμης, το ποσοστό ανάκαμψης και το καθημερινό σας πρόγραμμα.

-Θυμηθείτε να ακολουθείτε επίσης μια υγιεινή διατροφή, να πίνετε πολύ νερό και να κοιμάστε αρκετά.

Διαβάστε επίσης:

5 τρόποι να εντάξετε το λεμόνι στη διατροφή για πιο γρήγορη απώλεια βάρους

3 τρόποι να καταπολεμήσετε την απώλεια μυϊκής μάζας

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση