ΥΓΕΙΑ

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

πηγή: pexels

Η aerial yoga, είναι μια νέα εκδοχή της παραδοσιακής yoga. Σίγουρα αποτελεί τάση στα είδη γυμναστικής, όμως δεν θα έπρεπε να αποτελεί και μοναδικό κριτήριο, να τη δοκιμάσει κανείς, καθώς τα οφέλη που προσφέρει για την υγεία, είναι πολλά περισσότερα, από τις εντυπωσιακές εναέριες φιγούρες.

Η yoga, είναι μια παλιά τεχνική για την ανακούφιση του στρες και την ηρεμία του σώματος. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία, σε σημείο που μπορεί να μειώσει επίσης τον κίνδυνο μιας χρόνιας ασθενειας. Η νέα της εκδοχή, η aerial, αντλεί έμπνευση από τις παραδοσιακές στάσεις γιόγκα. Αυτή η yoga κατά της βαρύτητας, πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας “κούνιας” για τη στήριξη του σώματος.

Σε αυτό το είδος της γυμναστικής, υπάρχι μία αιώρα, που ως συνήθως έχει μήκος περίπου έξι μέτρα και πλάτος δύο. Οι στάσεις (ασάνες) της κλασικής yoga εκτελούνται πάνω σε αυτή την αιώρα σύμφωνα με τις υποδείξεις του εκπαιδευτή. Αυτές περιλαμβάνουν τύλιγμα των ποδιών στις δύο άκρες της αιώρας και γενικά την αιώρηση σε στάσεις όλων των ειδών.

Καλείστε να τις εκτελέσετε, με την υποστήριξη από την αιώρα, χωρίς να ασκήσετε επιπλέον πίεση στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους και τη σπονδυλική σας στήλη. Λοιπόν, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Photo by Seyi Ariyo on Unsplash

Οφέλη για την υγεία της εναέριας γιόγκα:

1. Όταν κάνετε aerial yoga στην αιώρα, οι μύες της σπονδυλικής στήλης χαλαρώνουν και οι αρθρώσεις έχουν επίσης λιγότερη πίεση και συμπίεση.

2. Η παραδοσιακή yoga είναι πάντα καλή για να ενισχύσει τα επίπεδα εστίασης και συγκέντρωσης. Αυτό γίνεται πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται η αιώρα για τις στάσεις.

3. Η aerial yoga ενισχύει το άνω μέρος της πλάτης, καθώς εμπλέκονται οι κοιλιακοί, οι ώμοι και τα χέρια. Αυτό το είδος της yoga, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα που υποφέρουν συχνά από πόνο στους ώμους, τον λαιμό και την πλάτη. Ανακουφίζει επίσης τους δύσκαμπτους μύες και αυξάνει τη ροή του αίματος στην πλάτη.

4. Μπορείτε να χαλαρώσετε πάνω σε μία ασάνα λόγω της αιώρησης. Βελτιώνει επίσης τη στάση του σώματος, την ευελιξία και την ευθυγράμμιση.

 

Τι πρέπει να φοράτε για να κάνετε εναέρια γιόγκα;

Για να εκτελέσετε αυτήν τη νέα εκδοχή της παραδοσιακής yoga, πρέπει να φοράτε κάτι άνετο αλλά όχι κάτι πολύ χαλαρό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μπλεχτεί με την αιώρα. Τα μακρυά μανίκια και τα κολάν θεωρούνται ιδανικά.

Για ποιους ειναι κατάλληλο αυτό το είδος γυμναστικής

Η aerial yoga, είναι μία διασκεδαστική προπόνηση. Εάν δεν είστε άτομο της γυμναστικής, τότε σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσετε. Βασική προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση, είναι η καθοδήγηση από επαγγελματία.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να χάσετε βάρος με γυμναστική σύμφωνα με το σχήμα του σώματος σας

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για χέρια και πόδια με λάστιχο αντίστασης

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την καλή υγεία των μυών

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση