ΥΓΕΙΑ

Γιατί η ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου πρέπει να είναι πραγματικά ο στόχος του 2021

υγεία
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Πολλοί βάζουν στόχο να αλλάξουν την εμφάνιση τους, χάνοντας βάρος ή τονώνοντας τους μύες τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία. Στην πραγματικότητα όμως κάνουν ένα πολύ σημαντικό λάθος. Δεν προσανατολίζονται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού δεν υπολογίζουν να ενισχύσουν ανάμεσα σε όλα και την υγεία του εγκεφάλου.

Εκεί βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας και της ευτυχίας.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για την υγεία του εγκεφάλου:

Θρέψτε τον εγκέφαλο και το σώμα σας: Οι νευροδιαβιβαστές που είναι υπεύθυνοι για την ευτυχία (πιστεύουν ότι η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη) χρειάζονται πρωτεΐνη. Επιπλέον, οι βιταμίνες και μέταλλα είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.

Φέτος, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε το φαγητό ως καύσιμο και επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον αναζητήστε πηγές με πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας που θα δώσουν στον εγκέφαλό σας αυτό που χρειάζεται για να λειτουργεί καλά και να αισθάνεστε ευτυχισμένοι. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσετε επίσης τη συγκέντρωση και την εστίαση σας.

Photo by Katherine Hood on Unsplash

Κοιμηθείτε περισσότερο: Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται ύπνο για να ανακτήσει και να αφαιρέσει τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε αυτόν, όσο είστε ξύπνιοι. Για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ύπνο, προσπαθήστε να αλλάξετε κάποιες συνήθειες γύρω από αυτόν.

Για παράδειγμα, αντί να καταναλώνετε ζαχαρούχα ή αλκοολούχα ποτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι, επιλέξτε ένα σνακ ελαφριάς πρωτεΐνης. Οι ειδικοί συνιστούν ένα χαλαρωτικό τσάι με κάποια πρωτεΐνη κολλαγόνου, η οποία θα σταθεροποιήσει το σάκχαρο στο αίμα λίγο πριν από τον ύπνο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξυπνάτε λιγότερο στη μέση της νύχτας.

Γυμναστείτε πιο σκόπιμα: Ο εγκέφαλός ωφελείται από την άσκηση, αλλά δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε την άσκηση ως κάτι που κάνουμε μόνο στο γυμναστήριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους για να μετακινήσετε το σώμα σας περισσότερο.

Για παράδειγμα, βγείτε βόλτα με το κατοικίδιο, ασχοληθείτε με κηπουρική ή με ένα άθλημα που σας αρέσει. Με το τρόπο αυτό θα καταφέρετε να μειώσετε σημαντικά και το άγχος.

Διαλογιστείτε καθημερινά: Υπάρχει αρκετή έρευνα που δείχνει ότι ο διαλογισμός είναι ένας ισχυρός τρόπος για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Μέσω αυτού, μπορεί κανείς να καταφέρει να κοιμηθεί καλύτερα, να  να διατηρεί την εστίαση του και το πιο σημαντικό, να νιώθει πιο ήρεμος.

Ακόμα κι αν διαρκεί μόνο 5 λεπτά την ημέρα, ο διαλογισμός σε συνδυασμό με τις τακτικές που αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την υγεία του εγκεφάλου σας το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Το αντίσωμα – όπλο στα χέρια των γιατρών ενάντια στον κορονοϊό

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

Τα απρόσμενα πλεονεκτήματα που έχει το 20λεπτο περπάτημα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση