ΥΓΕΙΑ

Γιόγκα vs Zumba: Ποιο από το δύο είδη γυμναστικής βοηθά περισσότερο στην καύση του λίπους;

Photo by bruce mars on Unsplash

Η γιόγκα και η Zumba είναι δύο ιδιαίτερα δημοφιλή και ευεργετικά για την υγεία είδη γυμναστικής. Βοηθούν στην απώλεια βάρους, τη διατήρηση της ορθής στάσης του σώματός σας και σε πολλές ακόμα λειτουργίες. Η γιόγκα ασκεί διαφορετικά asanas, που εστιάζουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος για να βελτιώσει τις λειτουργίες του.

Από την άλλη μεριά, η Zumba είναι μια προπόνηση σε στιλ χορού, κυρίως latin. Εστιάζει κυρίως στην απώλεια βάρους και στις καρδιαγγειακές δραστηριότητες. Όμως η γιόγκα, αυξάνει την ευελιξία του σώματος, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα όσα είναι καλό να γνωρίζετε για αυτές τις δύο μορφές άσκησης.

Διαφορές μεταξύ γιόγκα και Zumba:

Κάψιμο θερμίδων

Στη Zumba, μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες πιο εύκολα από ό, τι στη γιόγκα. Μόνο μια ώρα Zumba μπορεί να κάψει περίπου 540 θερμίδες, ανάλογα με την ένταση της χορογραφίας. Έτσι, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, αυτό το είδος άσκησης είναι πάντα πολύ αποτελεσματικό. Η καύση θερμίδων μέσω της γιόγκα, εξαρτάται κυρίως από την ηλικία, τον όγκο και την ευελιξία του ατόμου.

Photo by Dinielle De Veyra from Pexels

Ευλυγισία

Η Zumba επικεντρώνεται στην καρδιαγγειακή δραστηριότητα αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό για να τονώσετε το σώμα πετυχαίνοντας σύσφιξη. Επομένως δεν είναι τόσο αποτελεσματικό για όποιον στοχεύει σε μεγαλύτερη ευελιξία. Αντιθέτως η γιόγκα είναι ιδανική για αυτό τον σκοπό. Οι διαφορετικές στάσεις όχι μόνο της αυξάνουν αλλά και σας χαλαρώνουν.

Απώλεια βάρους

Καθώς η Zumba μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες, μπορείτε να χάσετε βάρος πιο γρήγορα σε σχέση με τη γιόγκα. Θα είναι πιο γρήγορο για να τονώσετε το σώμα και να αποκτήσετε καλύτερη φόρμα. Η γιόγκα, από την άλλη πλευρά, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Έτσι, εάν θέλετε να χάσετε βάρος πιο γρήγορα και να βελτιώσετε τις καρδιαγγειακές δραστηριότητες, τότε επιλέξτε τη Zumba. Αν ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη στάση του σώματος σας, να κάνετε διαλογισμό για να βελτιώσετε την αναπνευστική διαδικασία και στη συνέχεια, να πετύχετε σύσφιξη, προτιμήστε τη γιόγκα.

Διαβάστε επίσης;

H γιόγκα βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Η γιόγκα αντιμετωπίζεται ως «εργαλείο» για την αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες

Πώς θα μπορέσει η γιόγκα να σας κάνει «ένα» με τη φύση

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση