ΥΓΕΙΑ

H γιόγκα βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

γιόγκα
Photo by Elly Fairytale from Pexels

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν δηλώσει ότι ο κορονοϊός αποτελεί αιτία αυξημένου κινδύνου και επιπλοκών για όσους πάσχουν από καρκίνο. Για την πρόληψη του ή τη διαχείριση των συμπτωμάτων και την υποστήριξη της θεραπείας, η γιόγκα μπορεί να λειτουργήσει ως μια ολιστική λύση.

Αυτού του είδους η γυμναστική, περιλαμβάνει στάσεις, ασκήσεις με αναπνοές γνωστές ως pranayama, τεχνικές διαλογισμού, mudra και άλλα. Οι στάσεις της γιόγκα λειτουργούν στο σώμα ενώ η αναπνοή βοηθά στη ρύθμιση των συναισθημάτων και στηρίζει τη διάθεση. Η πρακτική της εργάζεται για τη σύνδεση του νου και του σώματος.

Ακολουθούν ορισμένες στάσεις που βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στην πρόληψη κατά της εμφάνισης καρκίνου του μαστού:

Θεραπεία γιόγκα

Εξασκηθείτε στις ακόλουθες στάσεις αφού συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε αυτές τις ασκήσεις υπό την καθοδήγηση ή επίβλεψη εκπαιδευμένου καθηγητή γιόγκα.

Naukasana ή πόζα βάρκα

Καθίστε στο χαλί σας με τα πόδια τεντωμένα προς τα εμπρός και κρατήστε την πλάτη σας ευθεία. Εισπνεύστε και ανασηκώστε και τα δύο πόδια, διατηρώντας τα ψηλά σε 30 έως 45 μοίρες. Προσπαθήστε να μην χτυπήσετε την πλάτη σας και να ισορροπήσετε ενώ κάθεστε.

Παραλλαγή Sukhasana

Καθίστε οκλαδόν κρατώντας την πλάτη σας ευθεία. Εισπνεύστε και σηκώστε το κάτω μέρος του σώματός σας τοποθετώντας τα χέρια σας στα γόνατά σας. Ισορροπήστε στα οστά σας και κοιτάτε μπροστά και όχι κάτω για να μη ζαλιστείτε.

Sarpasana

Ξαπλώστε μπρούμυτα και ενώστε τα χέρια με τα δάχτυλα  πίσω από την πλάτη. Με μια εισπνοή σηκώστε το άνω σώμα σας προς τα πάνω και τεντώστε τα ενωμένα χέρια προς τα πίσω σαν να απωθείτε κάποιον. Μην αφήνετε τα πόδια σας να σηκωθούν από το πάτωμα.

Παραλλαγή Shalabasana

Ξαπλώστε μπρούμυτα με τις παλάμες κάτω από τους ώμους σας. Κρατήστε τα πόδια σας ενωμένα και τα δάχτυλα των ποδιών σε flex. Εισπνεύστε και σηκώστε το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι πίσω. Κρατήστε τα γόνατά σας ευθεία, καθώς σηκώνετε το κεφάλι και το στήθος σας. Εκπνεύστε καθώς κατεβάζετε τον κορμό σας και επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά. Κρατήστε τη στάση για 10-15 δευτερόλεπτα.

Παραλλαγή Ashwasanchalan

Ξεκινήστε από τη Shalabasana με τα πόδια σας ενωμένα και κρατήστε τους ώμους σας χαλαρούς. Στηριχθείτε στα γόνατα. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία διασφαλίζοντας ότι το αριστερό σας γόνατο και ο αστράγαλος είναι ευθυγραμμισμένοι στις 90 °. Ενώστε τις παλάμες σας στο τσάκρα της καρδιάς σας και κοιτάξτε μπροστά. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Οι γυναίκες παραμελούν την υγεία τους στην πανδημία-Έρευνα δείχνει ότι αγνοούν τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών

Μασάζ πελμάτων: 4 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία

Οι γυναίκες ανησυχούν για το εμβόλιο περισσότερο από τους άντρες σύμφωνα με νέα έρευνα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση