ΥΓΕΙΑ

HIIT πρόγραμμα 5 ασκήσεων για καύση λίπους κι ενδυνάμωση

Photo by LYFE Fuel on Unsplash

Από την Ανδριάνα Γρυπάρη, personal και group trainer με ειδίκευση στα functional training, outdoor training, kick boxing και pilates reformer

Η Ανδριάνα Γρυπάρη

Αν δεν έχουμε χρόνο αλλά θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα στο σώμα μας, αυτό το πρόγραμμα είναι ιδανικό. Εκτελούμε  και τις πέντε ασκήσεις, από 30 δευτερόλεπτα σε κάθε μία χωρίς διάλειμμα.

Όταν τελειώσει ο πρώτος κύκλος, δηλαδή το πρώτο σετ ασκήσεων, ξεκουραζόμαστε από 45 έως 60 δεύτερα, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης. Επαναλαμβάνουμε έπειτα 3-4 φορές, με τον ίδιο τρόπο.

Στην πρώτη άσκηση, στηριζόμαστε στα χέρια και σφίγγουμε την κοιλιά. Ανεβάζουμε λυγισμένα τα πόδια μας προς τα πάνω κάνοντας αναπήδηση. Στη δεύτερη άσκηση, στηριζόαστε στα χέρια και, με λυγισμένα κι ενωμένα τα πόδια στις μύτες, τα φέρνουμε προς τα μέσα, μετά προς τα δεξιά, πάλι προς τα μέσα και, τέλος, προς τα αριστερά. Αυτό, είναι μία επανάληψη.

Στην τρίτη άσκηση, μένουμε σταθερά κι ανοιγοκλείνουμε τα πόδια μας συνεχόμενα. Στην τέταρτη κάνουμε mountain climbers, δηλαδή ένα – ένα πόδι προς τα μέσα, εναλλάξ. Στην τελευταία, εκτελούμε κλασικά push ups, όσα αντέχουμε.

Με αυτό το αερόβιο πρόγραμμα, έχουμε κάψει λίπος ενώ παράλληλα έχουμε γυμνάσει τετρακεφάλους των ποδιών, τους κοιλιακούς και τα χέρια μας, σε ελάχιστα λεπτά!

 

Διαβάστε επίσης:

Άσκηση για όλο το σώμα πάνω σε τραμπολίνο

5 ασκήσεις για όλο το σώμα με εξοπλισμό μία τσάντα πλάτης

3 σε 1: Γυμνάζουμε πόδια, κοιλιά και χέρια με λίγη βοήθεια

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση