ΥΓΕΙΑ

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν τεστ που ανιχνεύει τον καρκίνο τέσσερα χρόνια πριν εμφανιστεί

Photo by National Cancer Institute on Unsplash

Μία σημαντική ανακάλυψη για τον καρκίνο, έκαναν Κινέζοι επιστήμονες, αφού όπως εξηγούν , το τεστ τους μπορεί να ανιχνεύσει όγκους που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα ή δεν έχουν δείξει σημάδια ή δεν έχουν εντοπιστεί μέσω άλλων ιατρικών εξετάσεων. Επίσης, μπορεί να προειδοποιήσει έως και τέσσερα χρόνια πριν την εμφάνιση του.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα  το τεστ με όνομα “PanSeer” ανιχνεύσε τον καρκίνο στο 95% σε άτομα που δεν είχαν κανένα σύμπτωμα, αλλά αργότερα διαγνώστηκαν με την επάρατη νόσο.

Στην έκθεσή τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature Communications”, οι ερευνητές εξηγούν ότι το τεστ δεν «προβλέπει» τον καρκίνο αλλά εντοπίζει όγκους που δεν έχουν γίνει αντιληπτοί με άλλες εξετάσεις. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν “συναρπαστικό το εύρημα τους, μας και ελάχιστες έρευνες μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους καρκίνους πριν καν εμφανίσουν συμπτώματα.

Στα εργαστήρια χρησιμοποιήσαν πλάσμα αίματος από Κινέζους δότες που συγκεντρώθηκε από το 2007 έως το 2014. Ωστόσο δεν λείπουν κάποιες “αδυναμιες”, καθώς βασίστηκαν σε έναν μικρό αριθμό δειγμάτων. Επίσης το τεστι δεν αναγνωρίζει τον τύπο του καρκίνου, που μπορεί να πάσχει ο κάθε ασθενής.

 

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος του πεπτικού συστήματος: Σε ποιες περιπτώσεις δρα προληπτικά η ασπιρίνη

Καρκίνος σε πρώιμο στάδιο ανιχνεύεται με εξετάσεις αίματος

Ποιοι καρκίνοι δεν έχουν αντιληπτά συμπτώματα προτού εμφανιστούν

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση