ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της απώλειας βάρους και της απώλειας λίπους;

βάρος
Photo by Yarden on Unsplash

Η απώλεια βάρους και η απώλεια λίπους διαφέρουν μεταξύ τους και απαιτούν διαφορετικές μεθόδους για να τα χαθούν από το σώμα.

Η απώλεια βάρους είναι η μείωση του συνολικού σωματικού βάρους.

Από την άλλη μεριά, η απώλεια λίπους είναι η μείωση του σωματικού λίπους και είναι πιο συγκεκριμένη από την απώλεια βάρους, την οποία επιδιώκουν οι περισσότεροι.

Πώς να χάσετε λίπος;

Για την απώλεια λίπους, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε την πρόσληψη πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους. Αυτό μπορεί να γίνει μειώνοντας το μέγεθος της μερίδας και παρακολουθώντας τις θερμίδες. Αλλά η απώλεια λίπους δεν εξαρτάται μόνο από ένα σχέδιο διατροφής, καθώς απαιτεί επίσης ένα πρόγραμμα γυμναστικής με αντιστάσεις. Τα βάρη διατηρούν ενεργούς τους μύες τη στιγμή που προκαλούν καύση θερμίδων. Για την απώλεια βάρους, πρέπει επίσης να διατηρήσουμε ή να αυξήσουμε τους άπαχους ιστούς. Όταν λέμε τόνωση, τότε εννοούμε την οικοδόμηση μυών και την απώλεια σωματικού λίπους.

Τύποι λιπών στο σώμα

Τα σωματικά λίπη είναι διαφορετικά ανάλογα με τους τύπους του σώματός μας. Υπάρχουν μερικά απαραίτητα, τα οποία χρειαζόμαστε για την υγεία μας.

Τα περιττά αποθηκεύονται στον λιπώδη ιστό. Αυτό το λίπος, που ονομάζεται επίσης λίπος αποθήκευσης, είναι αυτό που θέλουμε να χάσουμε.

Η διαδικασία μέτρησης της απώλειας βάρους και της απώλειας λίπους

Η απώλεια βάρους μπορεί να μετρηθεί αρκετά εύκολα με απλές ζυγαριές. Ωστόσο, σας δείχνει μόνο έναν αριθμό, ανεξάρτητα από το ότι είναι αν αυτός υγιής ή όχι. Δεν μπορεί να δείξει με ακρίβεια, σε ποια μέρη του σώματος έχουμε επιπλέον λίπος ή δεν μπορεί να αποδώσει τη μυϊκή μάζα.

Η μέτρηση του σωματικού λίπους από την άλλη, δίνει ένα πιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα Δείχνει το ποσοστό σωματικού λίπους στο σώμα μας. Γι’ αυτό καλό θα ήταν κάποια στιγμή να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να κάνετε λιπομέτρηση και να σας συμβουλεύσει ή να σας δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσετε το περιττό λίπος βελτιώνοντας τη συνολική σας υγεία.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιόγκα vs Zumba: Ποιο από το δύο είδη γυμναστικής βοηθά περισσότερο στην καύση του λίπους;

Πώς θα μπορέσει η γιόγκα να σας κάνει «ένα» με τη φύση

H γιόγκα βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση