ΥΓΕΙΑ

Πώς να βελτιώσετε τη στάση του σώματος σας όσο εργάζεστε από το σπίτι

Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Ο κορονοϊός άλλαξε δραματικά τις ζωές όλων μας. Από τη στιγμή, που το δεύτερο κύμα έκανε την εμφάνιση του, οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, παρότρυναν ακόμα περισσότερο την τηλεργασία. Η συνθήκη αυτή, έχει συζητηθεί αρκετά για το αν όντως εξυπηρετεί ή «γεννά» προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, από τη στιγμή που εφαρμόζεται, καλό θα ήταν να φροντίσουμε να μην επιβαρύνουμε το σώμα μας με μία κακή στάση, διότι υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν προβλήματα όπως ημικρανίες, ζαλάδες, τενοντίτιδες, πόνοι στην πλάτη τη μέση και τα γόνατα.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να φροντίσετε να διαμορφώσετε ένα σημείο στο σπίτι από όπου θα δουλεύετε άνετα και με ασφάλεια.

Δείτε παρακάτω τι συμβουλεύουν οι γιατροί για τη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας:

Επενδύστε σε μια καρέκλα που να ρυθμίζει ύψος, πλάτη και βραχίονες

Ιδανικά η γωνία του αγκώνα  προς τον καρπό, πρέπει να είναι 90 μοίρες στο σώμα. Το να έχετε ένα ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο θα σας βοηθήσει να καθίσετε σε μια άνετη θέση χωρίς να τεντώνετε τα χέρια σας.

Χρησιμοποιήστε βιβλία για να προσαρμόσετε το ύψος της οθόνης του φορητού σας υπολογιστή

Το πάνω μέρος της οθόνης σας πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το επίπεδο των ματιών σας, ώστε να μην χρειάζεται να λυγίσετε ή να τεντώσετε το λαιμό σας για να δείτε την οθόνη. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά βιβλία κάτω από το φορητό υπολογιστή σας για να πετύχετε το σωστό ύψος.

Αλλάζετε συχνά θέσεις

Συνεχίστε να σηκώνεστε για να τεντωθείτε και φροντίστε να αλλάζετε τη θέση σας, πείπου ανά μία ώρα. Μην καθίσετε στην ίδια στάση για όλη την ημέρα διαφορετικά, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία και πόνο στον αυχένα.

Επενδύστε σε μια εργονομική καρέκλα

Μια εργονομική καρέκλα που διαθέτει ρυθμιζόμενο μοχλό για τη ρύθμιση του ύψους και της πλάτης, παρέχει την κατάλληλη οσφυϊκή υποστήριξη. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο άνετοι κατά την εργασία σας και ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγικότητα κάνοντας σας πιο αποτελεσματικούς.

Χρησιμοποιήστε μια συσκευή ανοιχτής ακρόασης ενώ μιλάτε

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για το λαιμό σας από το να κρατάτε το τηλέφωνό σας από τον ώμο ενώ πληκτρολογείτε. Χρησιμοποιήστε ακουστικά για να πραγματοποιήσετε κλήσεις εργασίας ή να βάλετε το τηλέφωνο στο ηχείο ενώ λαμβάνετε μια κλήση για να αποφύγετε τον πόνο στο λαιμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Τι θα συμβεί στην υγεία σας αν λαμβάνετε καθημερινά πολυβιταμίνες;

8 τρόποι για να πετύχετε την ενδυνάμωση στα γόνατα

Tι κρύβεται πίσω από τη φαγούρα στην πλάτη