ΥΓΕΙΑ

Τι θα συμβεί στην υγεία σας αν λαμβάνετε καθημερινά πολυβιταμίνες;

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Οι πολυβιταμίνες καταναλώνονται συχνά από όσους έχουν γενικά μία έντονη και πολύ απαιτητική καθημερινότητα. Σίγουρα ένας υγιεινός τρόπος ζωής, βασίζεται στην καλή διατροφή, στον επαρκή ύπνο και την καλή ψυχολογία. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ευεξίας, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολυβιταμίνες δεν μπορούν επίσης να βοηθήσουν!

Δείτε παρακάτω τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε:

Η λήψη πολυβιταμίνης κάθε μέρα μπορεί να προάγει την υγιή γήρανση

Η λήψη πολυβιταμίνης κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει καθώς μπαίνετε στα χρυσά σας χρόνια. Σύμφωνα με το «The List», καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας χάνει την ικανότητά του να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Και εξαιτίας αυτού, οι γιατροί λένε ότι το επιπλέον συμπλήρωμα διατροφής θα προστατεύσει τα όργανα, το νευρικό σύστημα και το δέρμα.

Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο περισσότερα φάρμακα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Έτσι, φροντίζοντας να παίρνετε μια πολυβιταμίνη κάθε μέρα μαζί με αυτά τα φάρμακα, θα βοηθήσετε στον εαυτό σας να καταπολεμήσετε τυχόν διατροφικές επιπτώσεις.

Έχουν όφελος για τα μάτια

Με τη λήψη μίας πολυβιταμίνης  κάθε μέρα, δίνετε ένα επιπλέον bonus στην υγεία των ματιών σας.  Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οφθαλμικών παθήσεων και εκφυλισμού που σχετίζεται με την ηλικία, όπως σημειώνεται από την ανοσιολόγο  Dr. Lina Velikova. «Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, E και A, ο ψευδάργυρος και το β-καροτένιο που περιέχουν πολυβιταμίνες ωφελούν την υγεία των ματιών», εξήγησε στο «The List».

Οι πολυβιταμίνες προκαλούν αύξηση στην πρόσληψη φολικού οξέος

Το σώμα μας απαιτεί μια ποικιλία βιταμινών και ανόργανων συστατικών για να λειτουργήσει, όπως σημειώνεται από το  Harvard Medical School. Από την πληθώρα που είναι εκεί έξω, υπάρχει κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το φολικό οξύ είναι απολύτως απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γι’ αυτό και είναι καλό να λαμβάνεται από έγκυες ή γυναίκες που προσπαθούν να εγκυμονήσουν.

Ενώ οι ειδικοί λένε συχνά ότι είναι προτιμότερο να λαμβάνετε βιταμίνες και μέταλλα από τη διατροφή σας σε αντίθεση με τη μορφή χαπιών, υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην περίπτωση με τις πολυβιταμίνες.

Στην πραγματικότητα, το φολικό οξύ, το οποίο βρίσκεται μέσα στις πολυβιταμίνες, απορροφάται καλύτερα στη μορφή συμπληρώματος από ό, τι όταν καταναλώνεται μέσω τροφής.

Photo by Noah Buscher on Unsplash

Εάν είστε vegan ή χορτοφάγος, θα μπορούσατε να συμπληρώσετε τα κενά της διατροφής σας όταν παίρνετε πολυβιταμίνη κάθε μέρα

Οι φυτικές δίαιτες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, σύμφωνα με το Forbes ,  αλλά με αυτό μπορεί να προκύψουν ορισμένα διατροφικά ζητήματα. Ο βιγκανισμός και ορισμένες μορφές χορτοφαγίας θέτουν τους ανθρώπους σε κίνδυνο ανεπάρκειας θρεπτικών ουσιών σε πρωτεΐνες, Β12, βιταμίνη D, EPA, DHA, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο”, δήλωσε η διατροφολόγος Amanda A. Kostro Miller  στο The List .

Ευτυχώς, εάν παίρνετε πολυβιταμίνη κάθε μέρα, μπορείτε να συμπληρώσετε τα κενά, διασφαλίζοντας ότι έχετε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός.

Βοηθούν στην ανοσία

Η λήψη πολυβιταμίνης κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διατροφολόγο Anju Mobin.

Βοηθούν επίσης στη μείωση των κοινών αλλεργιών. Ωστόσο, μην νομίζετε ότι θα θεραπεύσετε τις αλλεργίες σας εάν πάρετε πολυβιταμίνη. Και αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα σχετικά με την επίδραση των πολυβιταμινών στις αλλεργίες (μέσω του Everyday Health ).

Βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι πολυβιταμίνες μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη σε ηλικιωμένους ενήλικες, σύμφωνα με το  Healthline . Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι ασθένειες όπως η άνοια, βλάπτουν τη μνήμη αργότερα στη ζωή.

Επίσης αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση. Η έρευνα στο Healthline, αποκαλύπτει η κακή διάθεση συνδέεται με την έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Παρόμοια σχετίζονται οι πολυβιταμίνες με την καλύτερη διάθεση και με μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι βασικές αρχές της «πράσινης» διατροφής

Πόσο σίγουρο είναι ότι τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην απώλεια κιλών

Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση