ΥΓΕΙΑ

Τι μαρτυρά η ακμή για την υγεία ανάλογα με το σημείο όπου εμφανίζεται

Photo by Analise Benevides on Unsplash

Η ακμή αν και εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία, δεν παύει να ταλαιπωρεί αρκετούς ενήλικες. Εκτός του ότι έχει άσχημη όψη, μπορεί να είναι βλαβερή και για την υγεία. Παράγεται λόγω ορμονικών ανισορροπιών ή φραγμένων πόρων και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε.

Κάτι το οποίο αναφέρεται σπάνια σχετικά με την ακμή, είναι ότι ανάλογα με την περιοχή του σώματος, όπου εκδηλώνεται, μπορεί στην πραγματικότητα να υποδηλώνει υποκείμενα προβλήματα υγείας. Αυτή η διαδικασία εξέτασης για το πού βρίσκεται η ακμή για να προσδιοριστούν, ονομάζεται χαρτογράφηση προσώπου. Η διαδικασία εύρεσης πώς και γιατί εμφανίζεται σε ορισμένες περιοχές μπορεί να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε κάτι για την υγεία σας.

Δείτε παρακάτω τις 5 εμφανείς περιοχές του προσώπου, που είναι επιρρεπείς στα σπυράκια.

1. Μέτωπο

Η αιτία: Η ακμή στο μέτωπο προκαλείται κυρίως λόγω του στρες και των κακών πεπτικών προβλημάτων. Μπορεί επίσης να προκληθεί από τα μαλλιά που κολλάνε στο μέτωπο ή από αξεσουάρ μαλλιών όπως καπέλα ή κορδέλες και μαντήλια.

Η Λύση: Η αποφυγή αξεσουάρ μαλλιών, η κατανάλωση άφθονου νερού, ο ύπνος τουλάχιστον για οκτώ ώρες τη μέρα και η κατανάλωση χορταρικών, μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της τριβής στο μέτωπο.

2. Μάγουλα

Η αιτία: Η ακμή στα μάγουλα και τα ζυγωματικά, προκαλείται κυρίως από κακή υγεία του αναπνευστικού και κακή στοματική υγιεινή.

Η λύση: Για να αποφύγετε την ακμή στα μάγουλα, διατηρήστε τον αέρα καθαρό στο σπίτι. Επίσης, καθαρίστε κάθε αντικείμενο που έρχεται σε επαφή με το μάγουλο επανειλημμένα όπως οθόνες για κινητά, πινέλα μακιγιάζ και κάλυμμα μαξιλαριού.

3. Τ-ζώνη

Η αιτία: Η T-Zone είναι η περιοχή μεταξύ των φρυδιών μέχρι τη μύτη και το πηγούνι. Η ακμή στο σημείο αυτό, προκαλείται λόγω γαστρεντερικών ανισορροπιών ή τροφικών αλλεργιογόνων. Όταν εμφανίζεται στη μύτη, συνδέεται με το συκώτι και τα νεφρά, που σημαίνει υψηλή αρτηριακή πίεση ή ηπατική δυσλειτουργία.

Η Λύση: Για να αποφευχθεί η ακμή T-Zone, θα πρέπει να καταναλώνουμε πράσινα και φυλλώδη λαχανικά. Η μείωση των γαλακτοκομικών προϊόντων και του πρόχειρου φαγητού, μπορεί επίσης να βελτιώσει την όψη της.

4. Πηγούνι

Η αιτία: Η ακμή στο πηγούνι προκαλείται γενικά από ορμονικές διαταραχές.

Η Λύση: Ακολουθήστε μία υγιεινή διατροφή, ρυθμίστε τις ώρες του ύπνου και καταναλώστε συχνά τσάι μέντας. Όλα αυτά, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε και να βελτιώσετε την ακμή στο πηγούνι.

5. Πλάτη, χέρια και μηροί

Η αιτία: Η ακμή στην πλάτη, τα χέρια και τους μηρούς, προκαλείται συχνά από ορμονικές διαταραχές ή εμφανίζεται λόγω γενετικής. Μπορεί επίσης να συμβεί λόγω των ρούχων που φοράμε, τα οποία προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα.

Η Λύση: Για να το αποφύγετε αυτό, φορέστε καθαρά και άνετα ρούχα. Δοκιμάστε λοσιόν και σαπούνια με συστατικά που φράζουν πόρους όπως φυσικά έλαια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιες καταστάσεις υγείας κρύβονται πίσω από την τριχόπτωση

3 συμπληρώματα που βοηθούν να εξισορροπήσετε τις ορμονικες διαταραχές

7 πλεονεκτήματα που έχουν τα αντισυλληπτικά χάπια

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις