INSPIRATION

Sara Menker: Η γυναίκα που κατάφερε να φέρει 40 εκατ. στη γεωργική βιομηχανία

πηγή: instagram @smenker

Η γεωργική βιομηχανία, έγινε πλουσιότερη κατά 40 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στη συμβολή της Sara Menker.

Με καταγωγή από την Αιθιοπία, αφού εγκατέλειψε την καριέρα της στη Wall Street το 2012, πέρασε δύο χρόνια μελετώντας τη βιομηχανία. Αρχικά αυτοχρηματοδότησε τη λειτουργία της εταιρείας της και στη συνέχεια έπεισε μερικά από τα πρώην αφεντικά της να επενδύσουν σε εκείνη, χτίζοντας αρχικά μια ομάδα στο Ναϊρόμπι, όπου η εταιρεία διατηρεί ακόμη ένα γραφείο εκτός από την έδρα της στη Νέα Υόρκη.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, κατάφερε να αντιληφθεί ακριβώς τι ήταν αυτό που έλειπε από τον κλάδο και το πρόσφερε.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα δεδομένων την «Gro Intelligence», η οποία αντλεί παγκόσμια γεωργικά δεδομένα από  χιλιάδες σύνολα δεδομένων και, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία προβλέψεων για προσφορά, ζήτηση και τιμολόγηση.

Η χρήση διαθέσιμων στο κοινό δορυφορικών εικόνων από διαστημικές υπηρεσίες και όχι από ιδιωτικές εταιρείες, βοηθά την Gro να προσφέρει χαμηλότερες τιμές που ξεκινούν από 1.000 δολάρια ετησίως.

Η Gro, χρησιμοποιεί γεωργικά δεδομένα από όλο τον κόσμο. Πολλές από τις διαδικασίες της είναι τώρα αυτοματοποιημένες. Μέχρι όμως να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, η εταιρεία αρχικά χρειαζόταν υπαλλήλους που θα μπορούσαν να μεταφράσουν δεδομένα από διαφορετικές τοπικές γλώσσες.

Η Menker προσέλαβε ένα ευρύ φάσμα προσωπικού με υπαλλήλους που μιλούν περισσότερες από 25 γλώσσες, βοηθώντας την εταιρεία να φτάσει σε αυτό το σημείο. «Η ποικιλομορφία ήταν στο DNA μας από την πρώτη μέρα», δήλωσε στο INC.

Το προσωπικό 85 ατόμων της «Gro», περιλαμβάνει γεωπόνους, επιστήμονες καλλιεργειών, μαθηματικούς και σχεδιαστές. «Η δημιουργία μιας κουλτούρας που επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο σας επιτρέπει να επιτύχετε πράγματα που διαφορετικά θα φαίνονται αδύνατα», λέει η Menker.

Η «Gro», έχει συγκεντρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία η ίδια επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για να λύσει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου. «Εάν πρόκειται να επιδιορθώσουμε ζητήματα σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια ή την πρόσβαση ή τον υποσιτισμό ή την αλλαγή του κλίματος», λέει, «πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα συστήματα διατροφής και γεωργίας μας μέσα και έξω. Έχουμε δημιουργήσει μια εταιρεία που θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε».

 

Διαβάστε επίσης:

Alexandria Ocasio-Cortez: Η σταρ της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ

Sanna Marin: Η νεότερη Πρωθυπουργός του κόσμου είναι αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα

Amanda Lind: Η αντισυμβατική Υπουργός Πολιτισμού της Σουηδίας

Aκολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση