ART & PHILANTHROPY

Η HOPEgenesis συνεργάζεται με την αίθουσα τέχνης Καπόπουλος για καλό σκοπό

Από την πολύτιμη συνεργασία της HOPEgenesis με τον γνωστό καλλιτέχνη Aiiroh (Αιρό) και την αίθουσα τέχνης (και οίκο) δημοπρασιών Κapopoulos FINE Arts Gallery φιλοτεχνήθηκαν 105 μεταξοτυπίες με το λογότυπο «ΗΟPE» σε τρείς διαφορετικές εκδοχές (μαύρο, λευκό και γκρι) από την πώληση των οποίων θα καλυφθούν τα βασικά λειτουργικά έξοδα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Η υγειονομική κρίση που επιβάλλει αποστάσεις και σπιτική ζωή, στερεί πολλούς παρόμοιους φιλανθρωπικούς οργανισμούς από την κεντρική αρτηρία των πόρων τους, δηλαδή τις κοινωνικές δράσεις.

HOPE black

Η HOPEgenesis πέρυσι κέρδισε χίλιους πεντακόσιους νέους φίλους μόνο από τη διοργάνωση του ετήσιου πάρτι της. Φέτος, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα εξάπλωσης της ήδη υπολογίσημης δύναμής της. To έργο «ΗΟPE» παραχωρήθηκε από τον καλλιτέχνη και την Κapopoulos FINE Arts Gallery αποκλειστικά για τους σκοπούς της ενίσχυσης του έργου της.

Ο Αιρό γεννήθηκε στη Γαλλία και το ταλέντο αναγνωρίστηκε από νωρίς από τα γκραφίτι που δημιουργούσε ως έφηβος. Η καταξίωση οδήγησε τον αυτόφωτο αυτό «καλλιτέχνη του δρόμου» και στην απόκτηση επίσημου πτυχίου.

Σε αρκετά έργα του μνημονεύει γνωστές, εμπορικές μάρκες στηλιτεύοντας την υλιστική φύση του δυτικού κόσμου. Αναγνωρίζει ταυτόχρονα τη δύναμη της επίδρασής τους (ειδικά μέσα από τα γραφιστικά τους σήματα) στο ασυνείδητο και στην αισθητική του σύγχρονου κόσμου.

Εκείνος δηλώνει απλά οπαδός των καλλιτεχνών της ποπ αρτ (pop art) την οποία ιδιοφυώς αναμιγνύει με επιρροές από τη τέχνη του δρόμου -street art. Στα πρώτα του έργα φάνηκαν επιρροές από τα κλασικά γαλλοβελγικά κόμικς «Lucky Luke», «Τεντέν», «Αστερίξ» μεταξύ άλλων.

Στην ιδια λογική, η σειρά Mixed n Pop ξεπουλήθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες. Χρησιμοποίησε μεικτή τεχνική, διαφορετικά υλικά, ζωγραφική, κολλάζ, αληθινές πέτρες Swarovski. Τα τελευταία χρόνια ενσωματώνει στα έργα του λαϊκούς ήρωες μέσα από τις αφίσες που βρίσκει στους δρόμους του Παρισιού, στη Μασσαλία, στη Λυών, στην Τουλούζη, στη Ναρμπόν, δίπλα στα παλαιά του «σημεία» γκράφιτι.

Από την ίδρυσή της το 1991, όταν η τέχνη στην Ελλάδα έμοιαζε να αφορά μόνο την ελίτ, η Κapopoulos FINE Arts Gallery επέλεξε να τοποθετηθεί στο αντίθετο ρεύμα, αποσυνδέοντας την αξια της τέχνης από την τιμή της. Εντόπισε έτσι τον πραγματικό, οργανικό ρόλο της τέχνης: την εξωστρέφεια, την καθημερινή δημιουργία, τη διάχυση του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού.

Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 από τον ιατρό γυναικολόγο Στέφανο Χανδακά και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Με τη γνωστοποίηση, την ανάλυση και τη μελέτη των αιτιών της αποσκοπεί στη δημιουργία πρωτοβουλιών που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η οργάνωση επικεντρώνεται επίσης στη στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής οικογένειας τόσο στο επίπεδο των τοπικών κοινοτήτων (προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες), όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από την ευαισθητοποίησή του γύρω από το ζήτημα.

Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί σχεδόν τετρακόσιες οικογένειες από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν από ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις και μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός ιστός των περιοχών αυτών.

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της με βάση τους παρακάτω πυλώνες δράσης:

Τη δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών, που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Δεύτερον, την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.

Τρίτον, τη συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.

Τέταρτον, με τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και την εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.

Πέμπτον με την εφαρμογή τηλεϊατρικής, απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης.

Τέλος, με το σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.

Πληροφορίες

Artist: Aiiroh

Τίτλος : «Hope»

Διαστάσεις μεταξοτυπίας: 100 X 100 cm

Διαστάσεις κορνίζας: 108 cm x 108 cm

Κόστος: 950 € *

Μαύρο φόντο edition of 35 με μαύρη κορνίζα 950 € *

Λευκό φόντο edition of 35 με λευκή κορνίζα 950 € *

Γκρί φόντο edition of 35 με μαύρη κορνίζα 950 € *

Τρίπτυχο (3 πίνακες σε 3 χρώματα, μαύρο, λευκό, γκρι): 2600 €

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η συνδρομή #FILOS2021 και αφορά μεταξοτυπία αριθμημένη και υπογεγραμμένη του αυθεντικού έργου «HOPE» του Aiiroh σε ξύλινη κορνίζα με γυαλί 108 cm x 108 cm, με αριθμημένο αυτοκόλλητο αυθεντικότητας.

Βικτόρια Χίσλοπ: Θα ξαναχτίσουμε το μέλλον

Η ευρηματική Μαριάννα Κάλμπαρη του Θεάτρου Τέχνης σε νέες δράσεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση