NEED TO KNOW

2021 World Happiness Report: Αυτές είναι οι πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

2021 World Happiness Report: Αυτές είναι οι πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου
πηγή: Instagram @myhelsinki

Για καιρό, η Δανία θεωρούταν η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου. Εδώ και τέσσερα χρόνια, όμως, η Φινλανδία έχει «κλέψει» την πρωτιά και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του ΟΗΕ.

«Η φινλανδική ευτυχία δεν είναι ορατή με την πρώτη ματιά – είναι βαθιά ριζωμένη στην ύπαρξή μας. Η βιώσιμη ευτυχία είναι η υπερδύναμή μας, κι αυτό σημαίνει πως παίρνουμε τη ζωή όπως έρχεται – ένα χάρισμα που μας βοηθά σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές», δήλωσε η διευθύντρια διεθνούς marketing στο Business Finland, Χέλι Γιμένεζ.


Σύμφωνα με την αναφορά των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο 2021 World Happiness Report, «πρώτα επικεντρωθήκαμε στον αντίκτυπο της πανδημίας στη δομή και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, κι έπειτα, περιγράψαμε και αξιολογήσαμε πώς οι κυβερνήσεις ολόκληρου του κόσμου αντιμετώπισαν την κρίση Συγκεκριμένα, προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί ορισμένα κράτη τα πήγαν τόσο καλύτερα από άλλα».

Παρά τις αντιξοότητες του 2020, η Φινλανδία παρέμεινε στο νούμερο ένα. «Εκτιμούμε τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας, όπως το να καθόμαστε ήσυχα σ’ ένα παγκάκι κοιτάζοντας τη λίμνη μετά τη σάουνα, ή μία πρωινή βουτιά στη θάλασσα πριν τη δουλειά», εξήγησε η Γιμένεζ.


Στη δεύτερη θέση θα βρούμε την Ισλανδία, με τη Δανία και την Ελβετία να ακολουθούν. Πέμπτη είναι η Ολλανδία, έκτη η Σουηδία, ενώ το τοπ 10 ολοκληρώνεται με τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστρία.

 

Διαβάστε επίσης:

Amanda Lind: Η αντισυμβατική Υπουργός Πολιτισμού της Σουηδίας

Φινλανδία: Έφηβη έγινε Πρωθυπουργός για μία μέρα στο πλαίσιο καμπάνιας για την ενδυνάμωση των κοριτσιών

Το οικολογικό θαύμα της Νορβηγίας: Κατασκευάζεται πράσινο ξενοδοχείο που παράγει ενέργεια

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση