NEED TO KNOW

Δημιουργικός Δεκέμβριος στο ΚΠΣΙΝ: Ξεκινά Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους, με συντονίστρια τη Στέλλα Κάσδαγλη

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Ο φετινός Δεκέμβριος θα είναι διαφορετικός από τους άλλους – όχι, πάντα, με κακή έννοια. Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμβαίνει κάτι εξαιρετικό! Ξεκινά μία καινούργια Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους, με συντονίστρια τη συγγραφέα και συνιδρύτρια του οργανισμού Women on Top, Στέλλα Κάσδαγλη.

Το βιβλίο που αποτελεί αφορμή για την πρώτη συνάντηση της Λέσχης είναι της Ελένης Κατσαμά και έχει τον τίτλο «Γορίλλας στο φεγγάρι». Στο διαδικτυακό τους ραντεβού, λοιπόν, 20 μέλη από 12 έως 16 ετών, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα ανακαλύψουν έναν (ή περισσότερους) κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή: κάθε μήνα, η Στέλλα Κάσδαγλη θα δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουν όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, η παρέα που θα έχει διαβάσει το βιβλίο – αν όχι όλο, έστω το μισό – θα συναντιέται για να ανταλλάξει σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες.

Το βιβλίο του Δεκεμβρίου έχει αγαπηθεί πολύ κι έχει βραβευθεί με δύο σημαντικά βραβεία.

Η ιστορία του «Γορίλλα στο φεγγάρι» ξεκινάει όταν η Μαρία αποφασίζει να ενώσει τα κομμάτια ενός παζλ, χωρίς ακόμα να γνωρίζει ότι αυτά είναι κομμάτια, ούτε ότι μπορεί να συνθέσουν μια εικόνα, που θα την οδηγήσει στον χαμένο από χρόνια πατέρα της.

Σε αυτήν την προσπάθεια της Μαρίας, θα συναντήσουμε μαζί της: μια συλλογή από μυστηριώδη λαγινάκια, έναν ημιτελή κουρδιστό γορίλλα κι έναν αληθινό, με μάσκα, στο δάσος, έναν Αντρέα και κάτι εγκαταλελειμμένα τροχόσπιτα που έξαφνα κατοικούνται, μια αρχαιολογική ανασκαφή κι έναν ξαφνιασμένο κύριο Αναστάση, το χαμένο από καιρό Δαχτυλίδι του Μίνωα και το Μάτι του Τουταγχαμών που κουβαλάει πάνω του την κατάρα της μούμιας.

Κι επίσης: «ένα ξεχασμένο συρτάρι στην ντουλάπα, παρακαταθήκη του μπαμπά, που είχε μέσα βίδες και βιδάκια, τροχαλίες και μαγνήτες, γρανάζια κι ελατήρια, καθρεφτάκια, μοχλούς, καλώδια, κλειδάκια και δεκάδες άλλα μικροσκοπικά μαραφέτια και που είχε γλιτώσει μυστηριωδώς από την ανεκδιήγητη σχολαστικότητα της μάνας μου».

Πώς σχετίζονται όλα αυτά με το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι, με τον γορίλλα που ήθελε να το κάνει δικό του (το φεγγάρι), την τίγρη του κάδρου που τη λένε Τζουν και τις χρυσόμυγες της Πένι Λι;

Αυτό είναι κάτι που εμείς, οι αναγνώστες, θα ανακαλύψουμε.

Πληροφορίες για τη Λέσχη:

Τετάρτη 30/12 | 13.00

Η διαδικτυακή συμμετοχή θα είναι διαθέσιμη μέσα από τον σύνδεσμο που θα λάβουν οι πρώτοι/ες 20 που θα δηλώσουν συμμετοχή

Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών

Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο σύνδεσμο εδώ.

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα (έστω, το μισό!).

Το βιβλίο «Γορίλλας στο φεγγάρι» της Ελένης Κατσαμά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Βικτόρια Χίσλοπ συγκεντρώνει υπογραφές για το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων

Τα βιβλία που έγιναν best-sellers αλλά δεν διάβασε κανείς

Τα σημαντικότερα βιβλία για τους ανθρώπους που καθόρισαν τη μόδα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση