ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

«Ένιωσα ότι πρέπει να σταματήσω να τον φοβάμαι»: Ο Σπύρος Γραμμένος για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 13 του, από οικογενειακό φίλο

πηγή: Instagram @spirosgrammenos_

Όταν, τον Ιανουάριο, η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε ανοιχτά για το βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, δεν είχε ιδέα πως θα έδινε δύναμη σε τόσους ανθρώπους. Χάρη σ’ εκείνη, ήρθε η ώρα τα θύματα να υψώσουν τη φωνή τους. Έτσι κι ο Σπύρος Γραμμένος – ο τραγουδοποιός που, στα 43 του, εκμυστηρεύτηκε αυτό που για τριάντα χρόνια τον βάραινε.

Μιλώντας στο The Press Project, σε μία κατάθεση ψυχής, αποκάλυψε ότι οικογενειακός φίλος τον κακοποίησε όταν εκείνος ήταν μόλις 13 ετών. Όπως είπε, «ένιωσα ότι πρέπει να σταματήσω να τον φοβάμαι» κι ευχαρίστησε «αυτούς που βγήκαν και μίλησαν».

«Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη που δημιούργησε πραγματικά μια μπάλα, η οποία έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου», ξεκίνησε. «Θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια».

Ένας οικογενειακός φίλος, «με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι», εκμυστηρεύτηκε ο Σπύρος Γραμμένος.

«Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Μετά μου είπε αρκετές φορές να πάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα. Στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου γι’ αυτό το θέμα. Συνέβη το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, το έλεγα συμβάν, δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά. Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά. Για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ και πρέπει τα άτομα που τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα να το λένε».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Άνθης: Με κακοποίησε σεξουαλικά ο δεύτερος άνδρας που αναφέρει ο Νίκος Σ. στην καταγγελία του

«Ήθελα να πάρω τη δύναμή μου πίσω»: Όταν η Lady Gaga μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Άντρια Κόνσταντ: Η Ελληνίδα που, με την καταγγελία της, οδήγησε τον Μπιλ Κόσμπι στη φυλακή για βιασμό

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση