ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Άντρια Κόνσταντ: Η Ελληνίδα που, με την καταγγελία της, οδήγησε τον Μπιλ Κόσμπι στη φυλακή για βιασμό

Άντρια Κόνσταντ: Η Ελληνίδα που, με την καταγγελία της, οδήγησε τον Μπιλ Κρόσμπι στη φυλακή για βιασμό
πηγή: Instagram @ hopehealingtransformation

Πίσω στο 2018, στο τέλος του Απριλίου, ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για τη νάρκωση και σεξουαλική κακοποίηση της Άντρια Κόνσταντ. Δεν ήταν η μόνη γυναίκα που είχε πέσει θύμα του. Η δική της υπόθεση, όμως, ήταν η μοναδική που δεν είχε παραγραφεί.

Ο άλλοτε αγαπημένος κωμικός ηθοποιός, παραδέχθηκε τις πράξεις του. Στα πρακτικά της ένορκης κατάθεσής του για την υπόθεση της Κόνσταντ, ομολόγησε όχι μόνο πως διέλυσε τρία χάπια στο ποτό της και τη βίασε το 2004, αλλά πως τη συγκεκριμένη τεχνική είχε χρησιμοποιήσει κι άλλες φορές, πριν από εκείνη.

Η ελληνικής καταγωγής Άντρια, η οποία σήμερα κατοικεί στον Καναδά, μίλησε στο δημοσιογράφο Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.

«Επέλεξα να ακολουθήσω τη νομική οδό που για πολλά θύματα αυτή η οδός τα αποθαρρύνει και τα τρομάζει. Όμως εγώ βρήκα μεγάλη υποστήριξη, πιστεύω αυτό ήταν πολύ σημαντικό και αρκετά θύματα έχουν ξεκινήσει αυτό το ταξίδι, του να μιλούν και να λένε τις ιστορίες τους. Είναι ένας τρόπος για να βρουν υποστήριξη και να τους πιστέψουν οι άλλοι. Πολλοί άνθρωποι κρατούν μυστικά και προτιμούν να σιωπούν, εγώ το αποκάλυψα στη μητέρα μου. Ένιωθα και φόβο και ντροπή», του είπε.

«Νομίζω πως η ντροπή εμπερικλείεται σε κάθε μορφή σεξουαλικής βίας όπως και ο φόβος. Καθένας έχει μια διαφορετική ιστορία, έτσι κάποια θύματα μπορεί να έχουν δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση από μέλη της οικογένειάς τους, ή πανίσχυρες διασημότητες. Το τραύμα το βιώνουν οι άνθρωποι κατά τη στιγμή της επίθεσης αλλά και μετά».

 

Διαβάστε επίσης:

Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους: Τι περιγράφουν στις καταγγελίες τους κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

«Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων»: Ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε ως παιδί

Κατάθεση Σοφίας Μπεκατώρου: “Ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη-Τον είχα σαν πατέρα μου”

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση