ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Γιώργος Ψάλτου για τον ξυλοδαρμό του από Πέτρο Φιλιππίδη: «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας»

Γιώργος Ψάλτου

Ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου, μίλησε  για την κακοποιητική συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη εις βάρος του, κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Φον Δημητράκης» που είχε ανέβει την περίοδο 2013 -2015.

 

Αποφάσισε να προχωρήσει στην καταγγελία μέσω δικηγόρου, μετά από την πρώτη καταγγελία που έκανε η Ζέτα Δούκα κατά του Γιώργου Κιμούλη.

 

Ο ηθοποιός μίλησε στο MEGA και εξήγησε ότι η πρόθεση του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά. Επίσης θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την καταγγελία, στο οποίο ζητά από το δικηγόρο του Γιώργο Γεράρδη να ανακαλέσει, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του. Στη συνέχεια δήλωσε: «Δεν έχει να ανακαλέσει τίποτα ο κ. Γεραρής, πολύ περισσότερο εγώ. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων, είναι 9 μάρτυρες που έχουν την πρόθεση, και έχον δοθεί τα ονόματά τους στην καταγγελία που έγινε στο σωματείο».

 

Υποστήριξε ότι είναι αληθή όσα καταγγέλλει και ότι ένιωθε φόβο: «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή. Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής και ψέματος σε αυτά που ακούσατε», είπε χαρακτηριστικά.

 

O Γιώργος Ψάλτου περιέγραψε με περισσότερες λεπτομέρειες τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2013. Ο ίδιος υπήρξε πρώτα εξωτερικός συνεργάτης και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης». Υποστηρίζει ότι για όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, δεχόταν ανελέητο ξύλο πάνω στη σκηνή από τον Πέτρο Φιλιππίδη, σε σημείο που μερικές φορές δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

 

Εξήγησε ότι ο μόνος λόγος που δεχόταν αυτό το μαρτύριο είναι επειδή βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση: «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τις περιγραφές του κ. Ψάλτου, ο κ. Φιλιππίδης συνέχισε να τον χτυπά την ώρα παράστασης, ενώ προσπάθησε να τον βγάλει και τρελό. Οι πρακτικές του άλλαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από χτυπήματα με τηλέφωνο στον ώμο, μέχρι σπρωξιές και γονατιές.

 

Για τον γνωστό ηθοποιό, ο κ. Ψάλτου υποστήριξε πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο χώρο του θεάτρου είναι ένας τρόπος ηγεμονικός. Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό ώσπου περί τα τέλη της τρίτης παράτασης που είχε λάβει η παράσταση, ο κ. Φιλιππίδης χτύπησε ανελέητα τον κ. Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

 

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δε φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί σεξουαλική, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, να μιλήσει άφοβα. «Δε δέχομαι καμία απειλή και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον εαυτό μου», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν ανακαλεί τίποτα από όσα έχει πει για τον κ. Φιλιππίδη.

 

Διαβάστε επίσης:

«Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων»: Ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε ως παιδί

Ποιον και τι φοβάται ο Πέτρος Φιλιππίδης: Η ανακοίνωση των δικηγόρων του και οι αινιγματικές αναρτήσεις Αναστασοπούλου – Καφετζόπουλου

H Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη έσπασαν τη σιωπή τους: Είμαστε πλέον 14 γυναίκες και έπεται συνέχεια

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση