NEED TO KNOW

«Η εξάλειψη του σεξισμού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση»: Η Βίνους Ουίλιαμς για την ισότητα των φύλων

«Η εξάλειψη του σεξισμού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση»: Η Βίνους Ουίλιαμς για την ισότητα των φύλων
πηγή: Instagram @venuswilliams

«Ήταν μία από τις φορές που καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, οπότε πρέπει να μπορείς να προσαρμόζεσαι και, μετά από ένα σημείο, να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο», είπε η κορυφαία τενίστρια Βίνους Ουίλιαμς, αναλογιζόμενη την πραγματικότητα στην οποία μας ένταξε η πανδημία. «Είναι τα απλά πράγματα που εκτιμάς, όπως η δυνατότητα να δεις την οικογένειά σου».

Μιλώντας στο Healthline, η πέντε φορές νικήτρια Wimbledon και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, εξήγησε όμως πως αυτή είναι η καλύτερη εποχή να επικεντρωθούμε στα ζητήματα έμφυλης, φυλετικής και κοινωνικής ανισότητας που ήρθαν στο φως.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venus Williams (@venuswilliams)


Πίσω στο Μάρτιο, δημοσιεύθηκε άρθρο της στη βρετανική Vogue, στο οποίο εξηγούσε πως χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να γεφυρώσει το μισθολογικό χάσμα των φύλων. Δεκαετίες αφότου η Μπίλι Τζιν Κινγκ ξεκίνησε τον αγώνα της για να αμείβονται το ισάξια αθλητές και αθλήτριες, η ίδια έπρεπε να περιμένει ως το 2007, μέχρι να λάβει το χρηματικό έπαθλο που λαμβάνουν οι άνδρες – για το ίδιο βραβείο.

Ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κατάφερε κάτι τέτοιο.

«Η πανδημία έχει εντείνει περισσότερο το πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία, και είναι τόσο σημαντικό να ξέρει ο κόσμος τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες – έχουμε πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, έχουμε αναλάβει περισσότερους ρόλους στο σπίτι, αναγκαζόμαστε να αφήσουμε τη δουλειά μας, να εργαστούμε λιγότερο για να βεβαιωθούμε πως όλα στο σπίτι είναι υπό έλεγχο», είπε.

«Για παράδειγμα, μεγάλο μέρος γυναικών απασχολείται στη βιομηχανία της φιλοξενίας, η οποία έχει δεχθεί ισχυρό χτύπημα από την πανδημία. Έχουν συμβεί τόσα σ’ αυτήν τη χρονιά και πρέπει να μάθουμε τόσο πολλά. Όλοι πρέπει να γίνουμε μέρος της λύσης, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venus Williams (@venuswilliams)


Στο άρθρο της στη Vogue, η Williams εξήγησε ότι  «τίποτα δεν είναι δυνατό, αν οι άνδρες δε βοηθήσουν. Ο σεξισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, ακριβώς όπως ο ρατσισμός δεν είναι ζήτημα αποκλειστικά για τους Μαύρους. Οι άνδρες χρειάζεται να καταλάβουν ότι η ισότητα των φύλων αφορά την παροχή ισότιμων ευκαιριών στις γυναίκες, και όχι την αφαίρεση της δικής τους δύναμης».

Η Βίνους Ουίλιαμς, θεωρεί πως το «κλειδί» για την ισότητα, είναι να προσπαθήσουμε συλλογικά. «Παρότι ο Μάρτιος είναι ο Μήνας Γυναικείας Ιστορίας, τον Απρίλιο κανείς δεν ασχολείται με αυτήν», σημείωσε.

«Για να αφήσεις πίσω σου το θυμό, πρέπει να ηγηθείς με αγάπη… και να είσαι μέρος της λύσης. Οπότε, αντί να είσαι κάποιος θυμωμένος που αναρτά σχετικά memes κατά καιρούς, βγες εκεί έξω και κάνε κάτι, γίνε μέρος της λύσης».

 

Διαβάστε επίσης:

«Αθόρυβος ακτιβισμός»: Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας γίνονται επιχειρηματίες και διεκδικούν την ισότητα

Ζόε Σμιθ: Η πρωταθλήτρια άρσης βαρών που θέλει να φέρει την ισότητα στο χώρο του αθλητισμού

Σερένα Ουίλιαμς: Με 7 μόνο λέξεις, έδωσε το μεγαλύτερο μάθημα για τη συναισθηματική νοημοσύνη

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση