NEED TO KNOW

Tα πάρκινγκ στους δρόμους της Νέας Υόρκης αλλάζουν-Σύντομα θα γεμίσουν με “κουτιά” γεμάτα ποδήλατα

ποδήλατα στάθμευση
πηγή: instasgram @ooneepod

Τα αυτοκίνητα και οι χώροι στάθμευσης κυριαρχούν στους δρόμους της πόλης της Νέας Υόρκης. Το τοπίο αυτό επιθυμούν να αλλάξουν οι ιδρυτές του oonee, με την προσπάθεια τους να παραχωρήσουν πάρκινγκ και για τα ποδήλατα. Έτσι δημιούργησαν “κουτιά” χωρητικότητας 10 ποδηλάτων τα οποία καταλαμβάνουν χώρο όσο μια θέση αυτοκινήτου.

Τη ιδέα αυτή εφάρμοσε στην πράξη ο ιδρυτής της εταιρείας Σαμπάζ Στιούαρτ, όταν έψαχνε να βρει μια λύση για να παραμένει προστατευμένο το ποδήλατο του, αφού μέσα σε πέντε χρόνια του είχανε κλέψει ήδη τρία.

Συνειδητοποίησε ότι τα ποδήλατα δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς, έξυπνες ή ελκυστικές εγκαταστάσεις στάθμευσης.

Έπειτα από σκέψη κατέληξε στο oonee mini το οποίο έχει σχεδιαστεί με καινοτομία στο design και την τεχνολογία, για να διευκολύνει τη ζωή των ποδηλατών. Η ομάδα συνεργάζεται ενεργά με την κοινότητα για να συλλέγει σχόλια από ποδηλάτες, πεζούς, διαχειριστές δημόσιου χώρου και ακόμη και παιδιά σχολείου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oonee (@ooneepod)


Κάθε ¨κουτι”, διαθέτει μια εξωτερική προσθήκη, που μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με την τοπική αρχιτεκτονική και τις συνθήκες της γειτονιάς. Είναι επίσης σχεδιασμένο να αλλάζει κλίμακα και να σχηματίζει ένα ολοκληρωμένο δημόσιο δίκτυο στάθμευσης ποδηλάτων και υπηρεσιών για αστικές περιοχές. Επιπλέον η oonee είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oonee (@ooneepod)

;

Τα χαρακτηριστικά του oonee mini περιλαμβάνουν τεχνολογία έξυπνης πρόσβασης, η οποία επιτρέπει το ξεκλείδωμα μέσω κάρτας πληκτρολογίου ή smartphone. Εν τω μεταξύ, ο εσωτερικός φωτισμός βοηθά τους ποδηλάτες να βρίσκουν το ποδήλατό τους ακόμη και τη νύχτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oonee (@ooneepod)


Επίσης, μια αντλία παρέχει δωρεάν αέρα, ενώ οι υδραυλικές συρόμενες πόρτες προσφέρουν εύκολο άνοιγμα και αυτοματοποιημένο κλείσιμο. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει και ασφαλιστική κάλυψη για ποδήλατα και σκούτερ, όσο αυτά παραμένουν σταθμευμένα,  ενώ η εταιρεία oonee φροντίζει να διατηρεί τα “κουτιά” σε καλή κατάσταση και παρέχει στους ποδηλάτες γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oonee (@ooneepod)


Αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη υπάρχουν 3.000.000 ελεύθερες θέσεις στους δρόμους  για τα αυτοκίνητα. Η oonee ελπίζει ότι με το δίκτυο της έξυπνης υποδομής που υποστηρίζει τη μικρο-κινητικότητα, μπορεί να αλλάξει ριζικά το αστικό τοπίο, κάνοντας το πιο βιώσιμο. Oι δύο πρώτες μονάδες έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως από χορηγίες και θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης την άνοιξη του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Louis Vuitton: Λανσάρει τη νέα συλλογή με πολυτελή ποδήλατα σε συνεργασία με τη Maison Tamboite

Bernice Dapaah: H γυναίκα που δημιουργεί ποδήλατα από μπαμπού στην Γκάνα

Η Βαρκελώνη αλλάζει το κέντρο της -Δίνει τους δρόμους σε πεζούς και ποδηλάτες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση