SUCCESS STORIES

5 Ινδές επιχειρηματίες που κυριαρχούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη

5 Ινδές που κυριαρχούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ΑΙΜ, ο χώρος της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει γίνει πιο φιλικός προς τις γυναίκες, μέσα στην τελευταία πενταετία. Δεν είναι λίγες οι επιχειρηματίες που τόλμησαν και κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε αυτόν τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό – και ακόμη ανδροκρατούμενο – τομέα.

Οι γυναίκες αυτές αποτελούν πρότυπο για τη νέα γενιά και με τις start-ups τους ταράζουν την τεχνολογία. Οι παρακάτω, μάλιστα, ίδρυσαν εταιρείες που αναδεικνύονται σε μεγάλες δυνάμεις.

Μανίσα Ραϊσινγκάνι, συνιδρύτρια και CTO της LogiNext

πηγή: LinkedIn

Η Μανίσα ίδρυσε τη LogiNext το 2014. Μέσα σε επτά, περίπου, χρόνια, τη μετέτρεψε σε παγκόσμιο φαινόμενο. Πρόκειται για μία εταιρεία αυτοματισμού, η οποία επικεντρώνεται στις μετακινήσεις, τις διανομές κατ’ οίκον, το omnichannel και τις Β2Β συναλλαγές.

«Το ταξίδι μου στην Τεχνητή Νοημοσύνη ξεκίνησε πολύ παλιά, όταν ακόμη σπούδαζα προγραμματισμό και συνεργαζόμουν με το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον. Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και των γλωσσών μηχανής ήταν εκείνες που μου έδωσαν το μεγαλύτερο κίνητρο, ενώ η εργασία μου ως σύμβουλος σε εταιρείες όπως η ΙΒΜ μου έδωσε τις γνώσεις για να ιδρύσω τη LogiNext», είπε στο Analytics India Mag.

Πούτζια Γκόιαλ, συνιδρύτρια και COO της Avishkaar

πηγή: LinkedIn

Η Πούτζια ίδρυσε την Avishkaar το 2008. Η μικρή, τότε, εταιρεία της εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» της τεχνολογίας, ως μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που διδάσκει στα παιδιά προγραμματισμό, ενώ τους δίνει τα εφόδια για δοκιμές εφαρμογών ρομποτικής, Τεχνητής Νοημοσύνης, 3D εκτύπωσης και την κατασκευή drones.

«Υπάρχουν πολλές ιδιοφυείς γυναίκες σε κάθε γωνιά του κόσμου που βάζουν τα θεμέλια για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εγώ προσπαθώ να δώσω ενθουσιασμό στα κορίτσια του σήμερα, εξηγώντας τους πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τη ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στις καινοτομίες των ετών που έρχονται», εξήγησε. Στόχος της, να γεφυρώσει το χάσμα των φύλων στον τομέα της.

Μέγκα Γκαμπίρ, συνιδρύτρια και CEO της Stupa Sports Analytics

πηγή: LinkedIn

H Μέγκα Γκαμπίρ ίδρυσε την Stupa Sports Analytics το 2019. Η εταιρεία ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων και υπολογίζει την απόδοση των τενιστών, σε πραγματικό χρόνο, μέσω μικρής κάμερας.

Το ταξίδι της Μέγκα δεν ήταν εύκολο, δεν είχε ιδέα από επιχειρήσεις. Είχε, όμως, στο πλευρό της τους σωστούς ανθρώπους, που γεμάτοι πάθος, αφοσίωση, χιούμορ και όρεξη για δουλειά, την έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Νουπόυρ Καντεβάλ, συνιδρύτρια της Navia Life Care

πηγή: LinkedIn

H Nουπούρ ίδρυσε τη Navia Life Care το 2016, με σκοπό την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, αναγνωρίζει τη φωνή και τη μετατρέπει σε κείμενο, ενώ «διαβάζει» το γραφικό χαρακτήρα και τον αναπαράγει ηχητικά.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, η συμβολή της ήταν καθοριστική. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθά να ενισχύσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία των γιατρών στη συνταγογράφηση, καθώς αυτή ολοκληρώνεται σε ένα μόλις λεπτό μέσω της πλατφόρμας μας», έχει δηλώσει.

Ρούτζα Ράο, συνιδρύτρια της Qure.ai

πηγή: LinkedIn

Η Qure.ai ιδρύθηκε το 2016. Είναι μία εταιρεία που αναπτύσσει εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για την ιατρική. Χρησιμοποιεί εργαλεία για να «διαβάσει» και να αναλύσει αυτόματα ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες, ενώ δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε πνευμονικές και εγκεφαλικές νόσους.

Αυτήν τη στιγμή συνεργάζεται με περισσότερα από 150 νοσοκομεία σε 30 χώρες, ενώ το 2020 έκανε συμφωνία με την AstraZeneca για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου στον πνεύμονα.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι 3 επιστήμονες που κατέκτησαν την Τεχνητή Νοημοσύνη το 2020

Γκρέις Χόπερ: Η γυναίκα που έμαθε στους υπολογιστές να «μιλούν» την ανθρώπινη γλώσσα

Ada Lovelace: Η κόρη του Λόρδου Byron που άλλαξε τον κόσμο

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση