SUCCESS STORY

Πώς οι Ailbhe και Isabel Keane από την Ιρλανδία μπήκαν στη λίστα «Forbes 30 κάτω των 30» διακοσμώντας αναπηρικά αμαξίδια

Το μότο τους; Αν δεν μπορείς να σηκωθείς, ξεχώρισε!

izzy wheels
Πηγή φωτογραφίας instagram @izzywheels
izzy wheels
Πηγή φωτογραφίας instagram @izzywheels

Η ιστορία των Ailbhe και Isabel (Izzy) Keane ξεκινάει απ΄όταν οι αδερφές ήταν μικρές. Η Izzy γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία, ονόματι spina bifida και είναι παράλυτη από τη μέση και κάτω. Από παιδί την ενοχλούσε το γεγονός πως το αναπηρικό της αμαξίδιο ήταν γκρίζο και βαρετό και δεν υπήρχε κανείς να τη βοηθήσει να το κάνει λίγο πιο ξεχωριστό. Έτσι, η αδερφή της, Ailbhe το μετέτρεψε σε καμβά της και το έβαψε με πολύ έντονα χρώματα. Κάποια χρόνια αργότερα, το 2016, γεννήθηκε η εταιρεία Izzy Wheels από το τελικό project της ίδιας για το πτυχίο της στις οπτικές επικοινωνίες από το Εθνικό Κολλέγιο Τέχνης και Σχεδιασμού. Εμπνευσμένη από το παιδικό της χόμπι, πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο αναζητώντας τρόπους βελτίωσης και αναβάθμισης του αμαξιδίου.

View this post on Instagram

?? @craigandkarl

A post shared by Izzy Wheels (@izzywheels) on

Η Ailbhe, 25 ετών σήμερα και η Isabel, 21 ετών, είναι επιτυχημένες επιχειρηματίες, με πελάτες σε 35 χώρες και 40 συνεργάτες-σχεδιαστές. Ενώ η Ailbhe έκανε αρχικά όλη τη σχεδίαση, σύντομα συνειδητοποίησε ότι το στυλ της δεν θα ταίριαζε σε κάθε πελάτη και έτσι προσέγγισε κι άλλους σχεδιαστές. Καθώς η Izzy Wheels έχει μεγαλώσει, όπως παραδέχεται η ίδια, δεκάδες σχεδιαστές την προσεγγίζουν εβδομαδιαίως για να συνεργαστούν. Μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes «30 κάτω των 30» και ήταν οι πρώτες επιχειρηματίες ιρλανδικής καταγωγής, που εμφανίστηκαν στον κύριο λογαριασμό του Μέσου στο Instagram, γεγονός που τους απέφερε περίπου 43.000 ακολούθους, μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Η Isabel είναι υπεύθυνη για την διαχείριση και διεύρυνση της κοινότητας, που έχουν δημιουργήσει, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού είναι και η κύρια πρεσβευτής της μάρκας. Πάντα χαρούμενη και με μια πολύχρωμη, μοναδική πινελιά είναι πλήρως αφοσιωμένη στους πελάτες της. Μιλώντας στην ιστοσελίδα Ozy, είχαν παραδεχθεί πως η Izzy Wheels απευθύνεται σε μια περιορισμένη κοινότητα καταναλωτών, η οποία όμως βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο, λόγω των καταναλωτικών προτύπων που υπάρχουν. Τα μηνύματα που λαμβάνουν σε Facebook και Instagram είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ πολλοί δηλώνουν περήφανοι για τη δουλειά, που αυτές οι δυο γυναίκες κάνουν με πάθος και αγάπη. «Έχετε διαφορετικούς τροχούς για να τους συνδυάσετε με διαφορετικές διαθέσεις και ρούχα», λέει η Ailbhe. «Όταν το αναπηρικό καροτσάκι σου μοιάζει το ίδιο κάθε μέρα είναι σαν να φοράς το ίδιο παλτό κάθε μέρα, το ίδιο ζευγάρι παπούτσια.»

Αποστολή της εταιρείας, εκτός από τη δημιουργία ευφάνταστων τροχών, είναι και η διάδοση ενός πολύ σημαντικού κοινωνικού μηνύματος. Θέλουν ο κόσμος να καταλάβει πώς οι άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια είναι απλοί άνθρωποι και όχι μια άπορη μειονότητα. «Γνωρίζω ότι η καρέκλα μου είναι ορατή σε άλλους ανθρώπους όταν με συναντούν και δεν θέλω να είναι αυτός ο ελέφαντας στο δωμάτιο», λέει η Isabel. «Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι μπορούν να με πλησιάσουν και να μου κάνουν ερωτήσεις γι’ αυτό και ότι δεν είναι αγένεια. Όλοι αγαπάμε να μιλάμε για τον εαυτό μας, και η καρέκλα είναι μέρος αυτού που είμαι.»

Λίγο μετά την τεράστια επιτυχία της επιχείρησης, συνεργάστηκαν με την εταιρεία Mattel – που κυκλοφορεί την κούκλα Barbie – για τη δημιουργία 4 καλλυμάτων τροχών, με αφορμή τη δημιουργία της νέας Barbie σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα καλύμματα των τροχών δημιουργήθηκαν σε πλήρες μέγεθος για παιδικές αναπηρικές καρέκλες και συνοδεύονταν από ένα αντίστοιχο μίνι ζεύγος για την καρέκλα της κούκλας.

Έχοντας ως πρότυπό της την Iris Apfel, η Ailbhe θέλει στο μέλλον να επιτύχει τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στη μόδα και τους ανθρώπους με αναπηρίες. Γι’ αυτό έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στη δημιουργία μιας εταιρείας ρούχων για όσους μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Με μότο τους το «αν δεν μπορείς να σηκωθείς, ξεχώρισε!», οι δυο αδερφές εργάζονται σκληρά για να συνεχίζουν να προσφέρουν χρώμα, ελπίδα και ξεχωριστά σχέδια.

Διαβάστε επίσης:

«Ποιος είπε ότι αν είσαι σε αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορείς να χορέψεις;»: Οι Rollettes αποδεικνύουν πως ο χορός δεν έχει όρια

Jeanette Epps: Η πρώτη μαύρη αστροναύτης που θα υπηρετήσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ellie Goldstein: Η 18χρονη με σύνδρομο Down πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του Gucci Beauty

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση