ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τροφές για smoothies που βοηθούν στη λειτουργία του θυρεοειδούς

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας με τον θυρεοειδή τους. Η διατήρηση της ενέργειας και του μεταβολισμού, είναι το ζητούμενο σε αυτή την κατάσταση και η σωστή διατροφή είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να θεραπεύσει, αλλά να ενισχύσει με τον οργανισμό με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, ώστε να μπορεί να αντιστέκεται στην κόπωση, την εξάντληση, την ομίχλη του εγκεφάλου και τα ανεπιθύμητα κιλά που μπορεί να φέρει μαζί του.

Το θετικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσετε τον θυρεοειδή σας για να αποκαταστήσετε τη χαμένη σας ενέργεια, να υπερφορτίσετε το μεταβολισμό σας και να αισθανθείτε όσο το δυνατό καλύτερα σε οποιαδήποτε ηλικία και αν σας έχει εμφανιστεί.

Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα smoothie που αποτελείται από τις κατάλληλες τροφές, μπορεί να πλημμυρίσει το σώμα σας με θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τον θυρεοειδή και ολόκληρο το σώμα σας να αναζωογονηθεί και να λειτουργεί ομαλά.

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο ισχυρά τρόφιμα, που μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο smoothie για να ενισχύσετε το σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο θυρεοειδής.

Μήλα: Οι διαλυτές ίνες τους αποβάλλουν τις τοξίνες. Επίσης, το ουρσολικό τους οξύ έχει αποδειχθεί σε αρκετές έρευνες, ότι βελτιώνει την υγεία και τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Ανανάς: Το γευστικό αυτό φρούτο, είναι η πλουσιότερη πηγή βρωμελίνης, ή οποία είναι ένα ένζυμο με αντιφλεγμονώδη δράση στον θυρεοειδή.

Σέσκουλο: Αυτό το φυλλώδες χόρτο, είναι γεμάτο με βιταμίνη Α, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο. Όλες αυτές οι ουσίες είναι σημαντικές για την ομαλή του λειτουργία.

Καρύδια Βραζιλίας: Οι ξηροί καρποί, η πλουσιότερη πηγή σεληνίου, ένα μέταλλο που αποτρέπει τη βλάβη του θυρεοειδούς. Επομένως είναι καλό να καταναλώνονται συχνά, για να βοηθούν στη λειτουργία του.

Επομένως, αυτό που μπορείτε να κάνετε όταν παρασκευάζετε ένα smoothie, είναι να το ενισχύετε μα κάποια από αυτά τρόφιμα. Βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από ένα, ακόμα και να το παρασκευάσετε εξ ολοκλήρου με αυτά. Η διατροφή, σε αυτού του είδους καταστάσεις υγείας, όπως και στις περισσότερες, δίνει ένα σημαντικό boost στον οργανισμό και τον βοηθά να αντεπεξέλθει καλύτερα.

 

Διαβάστε επίσης:

Smoothie με 3 συστατικά για άμεση απώλεια πόντων

Τα 3 μυστικά για να είναι απολαυστικό ένα smoothie

Smoothies: Τα συστατικά που βοηθούν στην απώλεια λίπους

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση