ΥΓΕΙΑ

6 προβλήματα υγείας που μαρτυρούν τα εξανθήματα στο πρόσωπο

Photo by Oz Seyrek on Unsplash

Το δέρμα μας αντιδρά ευαίσθητα σε οποιαδήποτε δυσλειτουργία του σώματος, στέλνοντας μας σήματα, με σπυράκια ή εξανθήματα. Ανάλογα με το σημείο όπου εμφανίζονται μπορεί να προειδοποιούν για διαφορετικό πρόβλημα.

Δείτε ποια είναι τα 6 πιο κοινά σημάδια, που καλό είναι να προσέξετε:

Photo by Angelos Michalopoulos on Unsplash

Εμφάνιση στο μέτωπο ανάμεσα στα φρύδια

Εξανθήματα στο μέτωπο ή πάνω από τα φρύδια πιθανότατα υποδεικνύουν ορισμένα γαστρεντερικά προβλήματα.

Προσπαθήστε να διορθώσετε την κατάσταση απομακρύνοντας λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα από τη διατροφή σας και μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση αλκοόλ.

Μύτη

Τα σπυράκια στη μύτη υποδηλώνουν προβλήματα του καρδιαγγειακού συστήματος, που προκαλούνται κυρίως από το άγχος.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής, φροντίστε να ξεκουράζεστε πιο συχνά και ακολουθήστε ένα πρόγραμμα ύπνου.

Αυτιά

Το δέρμα στα αυτιά συνδέεται άρρηκτα με τη λειτουργία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος.

Σε περίπτωση που παρατηρείτε  σπυράκια στα αυτιά, θα πρέπει πρώτα να μειώσετε την κατανάλωση αλατιού και καφέ και να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό.

Μάγουλα και ζυγωματικά

Τα ζυγωματικά και τα μάγουλα, αντανακλούν τον τρόπο λειτουργίας των πνευμόνων και των βρόγχων μας. Τα σπυράκια που εμφανίζονται σε αυτά τα σημεία, μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα. Οι αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος που συμβαίνει αυτό.

Ωστόσο, εξανθήματα χαμηλά στα μάγουλα μπορεί να υποδηλώνουν οδοντικά προβλήματα.

Δώστε προσοχή στο αναπνευστικό σας σύστημα. Πρώτα απ ‘όλα, περπατήστε περισσότερο και αναπνέετε καθαρό αέρα και σταματήστε το κάπνισμα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην στοματική υγιεινή σας. Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερα γλυκά και απορρίψτε ζαχαρώδη ποτά.

Χείλια

Τα δερματολογικά προβλήματα γύρω από το στόμα μπορούν να μας δώσουν ένα μήνυμα για πεπτικά προβλήματα, όπως η δυσπεψία και οι κολικοί του εντέρου.

Προσπαθήστε να αποφύγετε εντελώς το fast food. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα και λαχανικά.

Πηγούνι

Τα εξανθήματα σε αυτήν την περιοχή, συνήθως προμηνύουν προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα. Μια άλλη αιτία, μπορεί να είναι προβλήματα ορμονικών διαταραχών και μια συγκεκριμένη φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Εάν το σπυρί στο πηγούνι εμφανιστεί μόνο μία φορά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Απλώς καταπολεμήστε το με λοσιόν ή αλοιφή ψευδαργύρου. Ωστόσο, ένα μόνιμο εξάνθημα στο πηγούνι, υποδηλώνει ότι καλύτερα να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

 

Διαβάστε επίσης:

Tι μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου και πώς να το αντιμετωπίσετε

Tι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Tι μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου και πώς να το αντιμετωπίσετε

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση