ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 λανθασμένοι μύθοι για τη διατροφή που μας κάνουν να παίρνουμε ξανά βάρος

Η προσπάθεια για απώλεια βάρους, λειτουργεί διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο, αφού οι οργανισμοί διαφέρουν μεταξύ τους. Επομένως εκτός από το ότι είναι καλό να λαμβάνουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα από διατροφολόγο αν επιθυμούμε να χάσουμε βάρος, είναι πολύ σημαντικό να μην υιοθετούμε τους διάφορους μύθους που ακούμε, γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε, είναι να λάβουμε ελλιπείς γνώσεις σε θέματα που μας αφορούν και δεν αποκλείεται να αυξήσουμε τα κιλά αντί να τα χάσουμε, ή ακόμα και να ξαναπάρουμε πίσω το βάρος μετά από μια δίαιτα.

Ακολουθούν οι 5 λανθασμένοι μύθοι για τη διατροφή, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί:

Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγονται από όποιον επιθυμεί να χάσει βάρος

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για να παράγει ενέργεια το σώμα. Όλες οι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες είναι γεμάτες με βασικές βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, που σας βοηθούν να παραμείνετε τονωμένοι ειδικά κατά τη διάρκεια μιας έντονης δραστηριότητας όπως η εργασία.

Έτσι εάν «κόψετε» τους υδατάνθρακες μπορεί να νιώθετε πιο έντονη την πείνα. Η δόση αλήθειας που έχει ο μύθος, είναι ότι θα χρειαστεί να αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που είναι πραγματικά κακοί για το σώμα.

Τα ροφήματα σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις θερμίδες

Εάν παρακολουθείτε το βάρος σας και επιλέγετε ποτά χωρίς θερμίδες, τότε είστε απλώς ένα άλλο άτομο παγιδευμένο στον φαύλο κύκλο. Τα τεχνητά γλυκαντικά ξεγελούν τη γλώσσα ενώ συγχέουν το σώμα γιατί το ποτό δεν υποστηρίζεται από θερμίδες. Αυτό σας κάνει να πεινάτε περισσότερο.

Η κατανάλωση μετά τις 8 μ.μ. σας κάνει να κερδίζετε βάρος

Η κατανάλωση μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο δεν σημαίνει ότι αυτό που τρώτε θα μετατραπεί σε λίπος. Όμως τα διάφορα σνακ που τρώτε τα μεσάνυχτα ή αργά το βράδυ συνήθως τείνουν να είναι πυκνά σε θερμίδες, όπως παγωτό, ή ακόμη και πίτσα. Οι θερμίδες δεν αλλάζουν όποια ώρα και αν τις καταναλώσετε. Οπότε, αν είστε κάποιος με πολυάσχολο πρόγραμμα και τείνετε να τρώτε αργά, μην ανησυχείτε! Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε υγιεινα πιάτα και αποφεύγετε τροφές με πολλά λιπαρά και θερμίδες.

Κόψτε όλα τα παχυντικά τρόφιμα

Όσο μισείτε το πρόχειρο φαγητό ή προσπαθείτε να το αποφύγετε, το μυαλό βρίσκει τους τρόπους του να σας εξαπατήσει και να σας κάνει να το λαχταράτε. Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε τη διατροφή σας να διαρκέσει και να μη διακόψετε στη μέση, είναι απαραίτητο να τρώτε τακτά γεύματα καθημερινά για να αποφύγετε το αίσθημα της πείνας. Επίσης μπορείτε να δώσετε το ελεύθερο στον εαυτό σας να φάει ελεύθερα για μία μέρα μέσα στην εβδομάφα και να είστε αρκετά πιο αυστηροί με τα γεύματα σας σε μία άλλη, για να φέρετε την ισορροπία.

Τα πρωτεϊνικά shake είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος

Τα πρωτεϊνούχα shake δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, εκτός και αν το αντικαταστήσετε με ένα γεύμα.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

Ποια είναι η σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας;

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση