ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 πράγματα που είναι απαραίτητο να κάνετε καθημερινά για να χάσετε το περιττό βάρος

βάρος
Photo by Nadezhda Moryak from Pexels

Η προσπάθεια για την απώλεια του περιττού βάρους, πολλές φορές φαντάζει σαν μια αποθαρρυντική διαδικασία που απαιτεί έντονες προπονήσεις και προσεκτικά σχεδιασμένα γεύματα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο στόχος σας, μπορεί να νιώθετε κατά καιρούς ότι σας είναι αδύνατο να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία.

Όμως η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, έχει να κάνει με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και όχι με την αναθεώρηση μόνο της τρέχουσας διατροφής σας.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με τους ειδικούς για να χάσετε αργά αλλά σταθερά το περιττό σας βάρος:

Ακολουθήστε μια πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή

Ξεκινήστε το πρωινό σας με ένα υγιεινό πλούσιο σε πρωτεΐνες γεύμα. Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ,  έδειξε ότι η κατανάλωση πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σχετίζεται με λιγότερη αύξηση λίπους και μειωμένη όρεξη.

Καταναλώστε μπόλικο νερό

Το νερό είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση μιας καλής υγείας. Πιείτε το πρωί ένα ποτήρι χλιαρό νερό για να ενισχύσετε τη αυτή τη διαδικασία. Το νερό μπορεί να μειώσει την όρεξη και την περιττή κατανάλωση φαγητού. Για να χάσετε κιλά θα χρειαστεί σίγουρα να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Γυμναστείτε με προσοχή

Ακολουθήστε το είδος της γυμναστικής που πιστεύετε ότι μπορείτε να εξασκείτε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Είναι σημαντικό να σας ικανοποιεί για να έχετε μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσετε την προπόνηση, χωρίς να τη διακόψετε επειδή βαρεθήκατε.

Μετακινηθείτε

Εάν δεν μπορείτε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης διάρκειας μίας ώρας στην καθημερινή σας ρουτίνα, προσπαθήστε να ενσωματώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη κίνηση. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπατήστε στο σούπερ μάρκετ αντί να πάτε με το αυτοκίνητό σας κ.ο.κ.  Αυτές είναι μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές και μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στο σώμα σας.

Καταγράψτε όλα όσα τρώτε

Ξεκινήστε να παρακολουθείτε τι τρώτε, πόσο νερό πίνετε σε μια μέρα και τις αλλαγές που κάνετε στη ζωή σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν αυτό που τρώνε, είναι πιο πιθανό να χάσουν βάρος σε σχέση με αυτούς που δεν το κάνουν.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τα ακτινίδια θεωρούνται υπερτροφές;

Γιαούρτι καρύδας: Ένα θρεπτικό και ελαφρύ επιδόρπιο

Tι μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου και πώς να το αντιμετωπίσετε

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση