ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον βήχα

Photo by Mikael Blomkvist from Pexels

Ο βήχας, είναι πιο ανησυχητικός από ποτέ, αφού πλέον τον συνδέουμε με το πιο βασικό σύμπτωμα του κορονοϊού και πόσο μάλλον όταν εκείνος γίνει επίμονος.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε άγχος, όμως δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε.

Μπορεί όντως ο βήχας να μην έχει σχέση με τον κορονοϊό, αλλά να ευθύνονται άλλου είδους μικροοργανισμοί που εισέρχονται στο λαιμό. Μερικές φορές ίσως και να είναι πραγματικά καλό καθώς βοηθά στον καθαρισμό των αεραγωγών και στην απαλλαγή από ό,τι τον ερεθίζει.

Ωστόσο, ο επίμονος βήχας μπορεί να σας κρατήσει άγρυπνους όλη τη νύχτα και να διαταράξει την κανονική σας ρουτίνα. Συνήθως, εξαφανίζεται μόνος του χωρίς θεραπεία. Αλλά, αν δείτε ότι δεν υποχωρεί, τότε υπάρχουν μερικές εύκολες θεραπείες στο σπίτι για να απαλλαγείτε από αυτόν.

Η θεραπεία από τη φαγούρα στο λαιμό, μερικές φορές μπορεί να γίνει στο σπίτι με φυσικά υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα, καθώς δεν έχουν παρενέργειες και είναι αρκετά αποτελεσματικά.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Παρακάτω ακολουθούν 5 τρόποι για τη θεραπεία του βήχα και της συμφόρησης στο σπίτι.

Ατμός

Η τακτική εισπνοή ατμού μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του αεραγωγού σας. Ρίξτε βραστό νερό σε ένα μπολ και πάρτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να εισπνεύσετε σωστά τον ατμό.

Γαργάρα αλμυρού νερού

Η γαργάρα με αλμυρό νερό, θα καθαρίσει το λαιμό σας και θα απαλλαγεί από οποιαδήποτε βλέννα. Ανακατέψτε ζεστό νερό με μια πρέζα αλάτι και κάντε γαργάρες κάθε μέρα για να θεραπεύσετε τον βήχα.

Σοκολάτα

Ναι, το πιστεύετε ή όχι, η σοκολάτα είναι ευεργετική για τον βήχα. Το κακάο που υπάρχει στις σοκολάτες, μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή του, ενώ προστατεύει τις νευρικές απολήξεις. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε!

Μέλι

Το μέλι έχει αντιοξειδωτικά και βοηθά στην καταστολή του βήχα, ενεργώντας ως κολλώδης επικάλυψη για την προστασία του λαιμού από τους μικροοργανισμούς που τον ερεθίζουν.

Λάδι ευκάλυπτου

Αυτό το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο στήθος για εντριβή, με σκοπό να ανακουφίσει από τον βήχα και τη συμφόρηση. Βοηθά στον καθαρισμό των αεραγωγών και μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε βραστό νερό κατά την εισπνοή του ατμού.

Διαβάστε επίσης:

H τεχνητή νοημοσύνη σύντομα θα ανιχνεύει τον κορονοϊό από το βήχα

Θα μπορούσαν οι «αντιβιταμίνες» να είναι η θεραπεία της αντοχής στα αντιβιοτικά;

Το πιο σημαντικό όφελος για την υγεία που προσφέρουν τα πορτοκάλια

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση