ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το βάρος σας

βάρος
Photo by Nadezhda Moryak from Pexels

Το σωματικό μας βάρος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές μας συνήθειες. Ωστόσο, πολλές φορές άθελα μας, ακολουθούμε ορισμένες ανθυγιεινές επιλογές που επηρεάζουν την υγεία και το βάρος μας. Έτσι, ενδέχεται να ξοδέψουμε αρκετή ενέργεια στην προσπάθεια να μειώσουμε το βάρος μας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ένα τέτοιο λάθος είναι οι συνήθειες στο φαγητό.

Τα περισσότερα λάθη, γίνονται όταν παρασκευάζουμε το δείπνο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, η λάθος ώρα που το καταναλώνουμε, η υπερβολική ποσότητα στη μερίδα, κ.λπ. Εάν προσπαθήσουμε να ελέγξουμε αυτά τα πράγματα, η υγεία μας θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Δείτε παρακάτω τι είδους αλλαγές μπορείτε να κάνετε ώστε να μπορέσετε να χάσετε ευκολότερα και αποτελεσματικότερα το περιττό βάρος.

Photo by Oleg Ivanov on Unsplash

1. Προσπαθήστε να μαγειρεύετε τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο της κατανάλωσης θερμίδων και λιπαρών. Μαζί με αυτό, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως στο δείπνο σας, γεγονός που καθιστά τα τρόφιμα πιο θρεπτικά. Επιπλέον θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και να αποφύγετε το τσιμπολόγημα αργά το βράδυ.

2. Κατανοήστε την πείνα σας και κάντε δείπνο με βάση την πραγματική σας ανάγκη, γιατί διαφορετικά, η υπερβολική κατανάλωση θα σας κάνει να νιώσετε έντονο κορεσμό που μπορεί να οδηγήσει σε οξέα προβλήματα, όπως φούσκωμα στο στομάχι και άλλου είδους ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό.

3. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα για να γευματίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ξεγελάσετε το μυαλό ότι θα καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο στη μερίδα σας.

4. Πάντα να συμπεριλαμβάνετε σαλάτες στο μενού του δείπνου. Αυτές αποτελούνται από διαφορετικούς τύπους λαχανικών, που παρέχουν περισσότερες ίνες ενισχύοντας έτσι τη διαδικασία πέψης, η οποία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την απώλεια βάρους.

5. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να μαγειρεύουμε κάθε φορά στο σπίτι. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί να φάτε έξω σε κάποιο εστιατόριο. Στην περίπτωση αυτή, αναζητήστε την πιο υγιεινή επιλογή στο μενού και περιοριστείτε σε αυτή, ώστε να μην λάβετε πολύ περισσότερες θερμίδες.

6. Κόψτε τα αναψυκτικά, τα αλκοολούχα ποτά και ειδικά τα κοκτέιλ και αρκεστείτε σε απλό νερό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ανθρακούχο μεταλλικό νερό, που μπορείτε να αρωματίσετε ρίχνοντας λίγες σταγόνες από φυσικό λάιμ ή λεμόνι.

 

Διαβάστε επίσης:

3 tips για να ενισχύσετε την υγεία του εγκεφάλου μέσω της διατροφής

Τι μαρτυρούν τα πρησμένα χείλη και γλώσσα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος

Μουστάρδα: Το αγαπημένο καρύκευμα της δίαιτας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση