ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί ο συνδυασμός κουρκουμά με πιπέρι είναι απαραίτητος για την υγεία

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό με χρυσό χρώμα που δίνει περισσότερη ένταση στη γεύση δημοφιλών πιάτων, όπως κοτόπουλο με κάρυ και συνοδεύεται με πολλά οφέλη για την υγεία. Χρησιμεύει ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες έχοντας αποδεδειγμένα μοναδικές ικανότητες να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου και στην καταπολέμηση των ασθενειών. Όταν συνδυάζεται με τα φαρμακευτικά αποτελέσματα του μαύρου πιπεριού, τα οφέλη αυτών των συνδυασμένων μπαχαρικών γίνονται διπλάσια.

Το κύριο συστατικό που σχετίζεται με τα οφέλη για την υγεία από τον κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη. Εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση βακτηριακών και μυκητιασικών λοιμώξεων.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο για το σώμα να απορροφήσει με φυσικό τρόπο την πλήρη ποσότητα αυτού του συστατικού και χρειάζονται επιπλέον μπαχαρικά για να βοηθήσουν στην περαιτέρω απορρόφηση αυτών των φαρμακευτικών ενώσεων.

Ο συνδυασμός πιπεριού με κουρκουμά, ενδισχύει τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κουρκουμίνης

Το μαύρο πιπέρι, ενισχύει την απορρόφηση της κουρκουμίνης στο σώμα. Αναμειγνύοντας και τα δύο μπαχαρικά, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας παίρνει αρκετή από κάθε μία από αυτές τις ενώσεις που χρειάζεται. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Ιατρική Σχολή UMASS , η κουρκουμίνη αντιπροσωπεύει μόνο το 5 τοις εκατό των συστατικών του κουρκουμά, όπως και η πιπερίνη αποτελεί μόνο το 5% του μαύρου πιπεριού.

Αυτοί οι αριθμοί μπορεί να φαίνονται μικροί, αλλά όταν συνδυάζονται, τα  20 χιλιοστόγραμμα πιπερίνης σε συνδυασμό με 2 γραμμάρια κουρκουμίνης μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της απορρόφησης από το σώμα έως και 2.000 %.

Αυτό οδηγεί σε βελτιωμένη πάψη, μέχρι και μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με ασθένειες όπως η αρθρίτιδα ή το Αλτσχάιμερ.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο μπαχαρικών δεν είναι μόνο υγιής, αλλά και νόστιμος. Εάν αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους για να βελτιώσετε τη διατροφή σας, σκεφτείτε να προσθέσετε κουρκουμά και μαύρο πιπέρι στις σαλάτες, τις σούπες, το ρύζι, τα λαχανικά, στις ομελέτες ή και άλλες συνταγές.

Διαβάστε επίσης:

Tι αλλάζει στο σώμα μας αν καταναλώνουμε καθημερινά κουρκουμά

Το ισχυρό «φάρμακο» για την υγεία που έχουμε στην κουζίνα και δεν το γνωρίζουμε

9 βότανα και μπαχαρικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση