ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9 βότανα και μπαχαρικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές

βότανα και μπαχαρικά
Photo by Zahrin Lukman on Unsplash

Το σώμα καταπολεμά τις λοιμώξεις δημιουργώντας φλεγμονές. Αυτές όμως όταν δημιουργούνται για καιρό, ενδέχεται να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα. Στην πραγματικότητα, η χρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και του διαβήτη.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια ποικιλία από βότανα και μπαχαρικά, που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να μειώσει τη φλεγμονή.

Δείτε τα 9 πιο αποτελεσματικά:

Τζίντζερ: Αυτό το πικάντικο αλλά γλυκό μπαχαρικό περιέχει περισσότερες από 100 δραστικές ενώσεις, από σογκαόλη έως ζινγκερόνη και ζινγκιβερίνη. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Σκόρδο: Αν και δεν είναι τόσο υπέροχο για την αναπνοή, το σκόρδο έχει ενώσεις θείου όπως η αλικίνη που φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του σκόρδου, το παλαιό εκχύλισμα, φαίνεται να είναι το καλύτερο.

Κουρκουμάς: Ένα βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας, ο κουρκουμάς, διαθέτει πάνω από 300 δραστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αντιοξειδωτικής κουρκουμίνης, η οποία έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Κάρδαμο: Μια μελέτη 8 εβδομάδων σε 80 άτομα σε προδιαβητικό στάδιο, διαπίστωσε ότι η λήψη 3 γραμμαρίων κάρδαμου ημερησίως μείωσε σημαντικά τους φλεγμονώδεις δείκτες. Προσθέστε το στα γεύματά σας για να δώσει μια πολύπλοκη γλυκιά και πικάντικη γεύση.

Μαύρο πιπέρι: Δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, αυτό το κλασικό μπαχαρικό έχει μια δραστική ένωση που ονομάζεται αγωγός και μπορεί να παίζει ρόλο στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Ginseng: Όσον αφορά το ginseng, υπάρχουν δύο συνηθισμένοι τύποι: Ασιατικό ginseng ( Panax ginseng ) και Αμερικανικό ginseng ( Panax quinquefolius ). Το ασιατικό ginseng φέρεται να είναι πιο αναζωογονητικό, ενώ το αμερικανικό ginseng θεωρείται πιο χαλαρωτικό. Και τα δύο, ωστόσο, έχουν βρεθεί ότι μειώνουν τα σημάδια φλεγμονής στο σώμα.

Πράσινο τσάι: Όλοι γνωρίζουμε ότι το πράσινο τσάι μπορεί να δώσει μια ώθηση ενέργειας, αλλά έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν σωματικό λίπος και περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Δενδρολίβανο: Αυτό το κλασικό μεσογειακό μπαχαρικό έχει μεγάλο αριθμό πολυφαινολών, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Κανέλα: Παρόλο που δεν είναι καλό να καταναλώνετε πάρα πολύ κανέλα, έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, από την αύξηση των αντιοξειδωτικών επιπέδων του σώματος έως τη μείωση της φλεγμονής. Επομένως δεν χρειάζεται να το παρακάνετε αλλά να προσθέτετε ελάχιστη στο μέλι για το πρωινό σας γεύμα.

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Το νούμερο ένα σνακ για την υγεία της καρδιάς

Εκχύλισμα γλυκάνισου: 3 θεραπευτικές ιδιότητες που οφελούν τις γυναίκες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις