ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η θρεπτική ουσία που επιβραδύνει τη γήρανση και ενισχύει τη γενική υγεία

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που έχει σημασία να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, χωρίς να την αντιμετωπίζουμε ως μια δίαιτα ή σαν κάτι που μας δεσμεύει και μας περιορίζει, είναι για τη διατήρηση της γενική μας υγείας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι κλινικοί διατροφολόγοι, σχεδιάζουν ειδικά προγράμματα διατροφής για να βοηθήσουν ασθενείς με βαριά νοσήματα να ανταπεξέλθουν και να αντιδράσουν όσο το δυνατό καλύτερα στις θεραπείες που λαμβάνουν.

Επίσης, μια υγιεινή διατροφή, θωρακίζει τον οργανισμό και μας βοηθά να είμαστε όσο το δυνατό περισσότερο πιο υγιείς καθώς μεγαλώνουμε.

Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης είναι σημαντική σε όλες τις ηλικίες και ειδικά σε αυτές άνω των εξήντα χρονών γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη. Η ουσία αυτή, χρησιμεύει για να μας βοηθήσει να ανακάμψουμε από οποιοδήποτε παθολογικό αίτιο, να επισκευάσουμε βλάβες στο σώμα μας και παράλληλα μας δίνει ενέργεια καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όσο περνάνε οι δεκαετίες γινόμαστε όλο και πιο αδύναμοι  Επομένως αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να αυξήσουμε την πρωτεΐνη στο διαιτολόγιο μας, για να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.

Τι είδους πρωτεΐνη προτείνουν οι ειδικοί:

Οι πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, είναι συνήθως στις πρώτες σκέψεις που θα κάνουμε αν σκεφτούμε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ποσότητες που λαμβάνουμε.

Όμως υπάρχουν και οι φυτικές που μπορούν να προσφέρουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Τα φυστίκια και τα καρύδια προσφέρουν 6 και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα αντίστοιχα και είναι εύκολο να ενσωματωθούν σε σαλάτες, στη βρώμη και στην Παρασκευή δυναμωτικών smoothies.

Τα αυγά είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Μόνο ένα αυγό παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει τη γνωστική λειτουργία. Τα θαλασσινά είναι μια άλλη υπέροχη επιλογή, ειδικά αν θέλετε να αυξήσετε και την πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρά.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα σώματά μας χρειάζονται περισσότερη «συντήρηση».

Η πρωτεΐνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσουμε το σώμα μας από την επιδείνωση της γήρανσης και να μας κρατήσει ενεργητικούς.

Μια πρόσφατη μελέτη συνέστησε στους υγιείς ηλικιωμένους να καταναλώνουν 1 έως 1,2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους ημερησίως και ότι για τους ηλικιωμένους με οξείες ή χρόνιες ασθένειες, η πρόσληψη πρωτεΐνης θα μπορούσε να αυξηθεί 1,2 έως 1,5 γραμμάρια ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε οπωσδήποτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τους ημερήσιους στόχους σας σε πρωτεΐνες!

Διαβάστε επίσης:

Καρύδια Vs Πεκάν: Ποια είναι η διαφορά τους;

5 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον βήχα

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την καλή υγεία των μυών

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση