ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς το τζίντζερ μπορεί να γίνει σύμμαχος στην άμυνα του οργανισμού

τζίντζερ
πηγή: pexels

Το τζίντζερ, είναι μια διατροφική βόμβα, καθώς η κατανάλωση του μπορεί να προστατεύσει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, άρα και από τον κορονοϊό, από τον βήχα και να προσφέρει ένα σημαντικό boost στη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Για ένα άτομο που πάσχει από κοινές αναπνευστικές παθήσεις, όπως βήχας και κρυολόγημα, το τζίντζερ βοηθά στην επέκταση των πνευμόνων και στη μείωση του φλέγματος καθώς έχει την τάση να διαλύει και να αφαιρεί τη βλέννα, ώστε να μπορείτε να ανακάμψετε γρήγορα.

Όταν πάσχετε από πονόλαιμο, οφείλεται στη φλεγμονή και τον κνησμό στο λαιμό σας. Αυτή με τη σειρά της, μπορεί να προκαλείται από κάποιο παράγοντα ερεθισμού ή μπορεί να είναι η ανοσολογική αντίδραση του σώματός στην προσπάθεια να καταπολεμήσει μια λοίμωξη.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στο τζίντζερ βοηθούν στην ανακούφιση ενός πονόλαιμου, μπλοκάροντας τις προφλεγμονώδεις πρωτεΐνες στο σώμα που τον προκαλούν.

Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων ιατρικών παθήσεων. Οι μέχρι τώρα επιστημονικές έρευνες, έχουν αποδείξει ότι το τζίντζερ έχει πολλές ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος ή του πονόλαιμου.

Συγκεκριμένα αυτό οφείλεται χάρη στις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που αυξάνουν την ανοσία και ζεσταίνουν τον οργανισμό.

Το τζίντζερ έχει επίσης αντιιικές ιδιότητες και είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του πυρετού. Τις περισσότερες φορές, το να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ αποτελεί μια παραδοσιακή και συχνά χρησιμοποιούμενη θεραπεία για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, της γρίπης και του βήχα.

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το καταναλώσετε ώστε να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα και τον βήχα:

Τζίντζερ σε σκόνη

Για να καταναλώνετε περισσότερο τζίντζερ σε μια μέρα, ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ είναι να το αλέσετε σε λεπτή σκόνη. Μπορείτε να προσθέσετε αυτή τη σκόνη στο φαγητό σας ενώ το μαγειρεύετε για να αποκομίσετε τα οφέλη αυτού του μαγικού συστατικού σε κάθε γεύμα. Τ

Τζίντζερ και Τουλσί (ιερός βασιλικός)

Το Τουλσί είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τη θεραπευτική του δύναμη. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας σας. Για να φτιάξετε αυτό το ρόφημα, τρίψτε λίγο τζίντζερ χωρίς να το ξεφλουδίσετε και προσθέστε 3 φύλλα ιερού βασιλικού στο νερό. Μόλις βράσει σουρώστε το πιείτε το.

Τζίντζερ και μέλι

Για να γίνει αυτό, σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, τρίψτε λίγο τζίντζερ και ρίξτε το μέσα. Μόλις βράσει, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και χυμό από μισό λεμόνι. Η κατανάλωση αυτού του ποτού θα καταπραΰνει τον πονόλαιμο και θα μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή.

Λεμονόχορτο και τζίντζερ

Σε βραστό νερό, προσθέστε λίγο τριμμένο τζίντζερ μαζί με λίγο αποξηραμένο ή φρέσκο ​​λεμονόχορτο. Αφήστε το να εγχυθεί για λίγα λεπτά και προσθέστε μέλι αν χρειαστεί. Η λεμονόχορτο όπως το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Και τα δύο αυτά συστατικά συνδυάζονται ως άμεση θεραπεία για το βήχα και το κρυολόγημα.

Τζίντζερ και λεμόνι

Προσθέστε τζίντζερ  μια κούπα νερό και βράστε το. Αμέσως μετά προσθέστε λίγο στημένο λεμόνι και πιείτε το.

Το λεμόνι ανακουφίζει τον πόνο και τον πόνο και βοηθά στην απαλλαγή από τη βλέννα. Από την άλλη, το τζίντζερ βοηθά στην απελευθέρωση τοξινών από το σώμα για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Πιπερόριζα

Το τριμμένο τζίντζερ με τη μορφή τσαγιού, είναι ευεργετικό και σίγουρα παρέχει ανακούφιση από το βήχα και το κρυολόγημα. Ο πιο αποτελεσματικός όμως τρόπος για να επιτύχετε τα μέγιστα οφέλη του, είναι να καταναλώνετε απευθείας τη ρίζα του. Συνιστάται να μασάτε τακτικά στη ρίζα για 2-3 ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Τι σχέση έχουν οι μέλισσες με τον καρκίνο του μαστού;

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

Τι πρέπει να ξέρετε για το τσάι matcha

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση