ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σε τι διαφέρουν η κόκκινη από την κίτρινη πιπεριά;

πιπεριά
Photo by sydney Rae on Unsplash

Οι πιπεριές είναι ιδιαίτερα θρεπτικές. Βελτιώνουν την πέψη, ενισχύουν το μεταβολισμό, προστατεύουν την υγεία της καρδιάς, κάνουν καλό στο αναπνευστικό σύστημα και ενισχύουν τη φυσική ανοσία.

Ανήκουν στο είδος Capsicum annuum και έχουν τραγανή υφή ενώ διατίθεται σε πράσινο, κίτρινο και κόκκινο χρώμα. Η διαφορά στην εμφάνιση και το άρωμα όλων των τύπων πιπεριών οφείλεται κυρίως στον κύκλο της διαδικασίας ωρίμανσης. Όσον αφορά στις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, υπάρχουν κάποιες ομοιότητες αλλά και διαφορές μεταξύ των δύο.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

1. Όλες οι πιπεριές, έχουν αρχικά πράσινο χρώμα. Όταν αυτές ωριμάσουν πλήρως, γίνονται κόκκινες και έτσι είναι η ώριμη εκδοχή της κλασσικής πράσινης πιπεριάς. Οι κίτρινες, από την άλλη πλευρά, βρίσκονται απλά στη μέση της διαδικασίας ωρίμανσης.

2. Οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και περιέχουν διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Α και C, σε σύγκριση με τις κίτρινες πιπεριές. Είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη Β6, αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο. Οι κίτρινες είναι πλούσιες σε κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνη Α και C.

3. Οι κόκκινες πιπεριές έχουν γεύση γλυκών φρούτων και χρησιμοποιούνται κυρίως σε σαλάτες. Επίσης πολύ συχνά ψήονται και στο φούρνο σκέτες ή σαν συστατικά σε ένα μαγειρευτό φαγητό. Οι κίτρινες πιπεριές έχουν φρουτώδη γεύση που είναι πιο ήπια από τη γεύση των κόκκινων. Χρησιμοποιούνται σε ευρωπαϊκά πιάτα και αρκετά σε ασιατικά.

4. Επειδή οι κόκκινες πιπεριές απαιτούν περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν, είναι οι πιο ωριμασμένες από όλα τα υπόλοιπα είδη τους.

Επομένως η απάντηση στο ερώτημα ποιο είδος πιπεριάς είναι είναι το πιο θρεπτικό, είναι η κόκκινη. Υπερτερεί όχι μόνο της κίτρινης αλλά και της πράσινης.

Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να εμπλουτίσετε τα πιάτα σας με περισσότερες κόκκινες πιπεριές και να τις μαγειρέψετε υγιεινά. Για παράδειγμα οι ψητές πιπεριές φλωρίνης, με ελάχιστο λάδι και ξύδι, μπορούν να συνοδεύσουν το κυρίως κυρίως γεύμα σας ή να φαγωθούν με λίγη φέτα σαν ένα ελαφρύ γεύμα.

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Το νούμερο ένα σνακ για την υγεία της καρδιάς

Εκχύλισμα γλυκάνισου: 3 θεραπευτικές ιδιότητες που οφελούν τις γυναίκες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις