ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 4 σνακ που ικανοποιούν την πείνα και προκαλούν τον ύπνο

σνακ

Λέγεται ότι το φαγητό πριν τον ύπνο, είναι μια κακή συνήθεια η οποία προκαλεί τη διαταραχή του και την αύξηση του βάρους. Από την άλλη όμως, όποιος ξαπλώνει να κοιμηθεί έχοντας έντονη την αίσθηση της πείνας, τότε πάλι δεν θα έχει έναν ομαλό και ήρεμο ύπνο.

Επομένως είναι προτιμότερο να ικανοποιήσετε αυτό το αίσθημα, παρά να το αγνοήσετε, διότι το πιθανότερο έιναι να φάτε περισσότερο το πρωί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν φάτε μια σοκολάτα ή ένα σάντουιτς θα νιώσετε καλύτερα και θα νυστάξετε.

Υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα, που σύμφωνα με τους διαιτολόγους, βοηθούν και στο να σας προσφέρουν την αίσθηση του κορεσμού, αλλά και να σας προκαλέσουν νύστα για να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

Χυμός κεράσι: Τα φρούτα αυτά περιέχουν μια ορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου όπως και τη διάρκεια του. Σε μια πιλοτική μελέτη, ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο χυμός κεράσι ήταν εξίσου ή ακόμα και πιο αποτελεσματικός στη διαχείριση της αϋπνίας από τα προϊόντα βαλεριάνας και μελατονίνης.

Αβοκάντο σε ριζογκοφρέτα: Οι υδατάνθρακες μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε υπνηλία όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε ένα μπολ με ζυμαρικά αργά το βράδυ. Εναλλακτικά, κόψτε μερικές φέτες αβοκάντο και σερβίρετε τες πάνω σε μια ριζογκοφρέτα.

Ρεβίθια: Τα ψημένα ρεβίθια είναι ένα φοβερό σνακ πριν τον ύπνο. Έχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση υψηλών επιπέδων GABA – ενός νευροδιαβιβαστή που προάγει τη χαλάρωση . Επιπλέον, είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, το αμινοξύ που χρησιμεύει ως πρόδρομος της σεροτονίνης.

Μια ομελέτα:  Τα αυγά αποτελούν μια καλή πηγή μελατονίνης, η οποία, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, σας βοηθά να κοιμηθείτε. Περιέχουν επίσης ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-ορνιθίνη, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου . Μπορείτε να κοιμηθείτε ακόμα καλύτερα, εάν ρίξετε μερικά πλούσια σε μελατονίνη λαχανικά στις ομελέτες σας, όπως το μπρόκολο και τα σπαράγγια.

Διαβάστε επίσης:

4 τρόφιμα που βοηθούν να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Τελικά το φαγητό πριν τον ύπνο όντως μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους

Tι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση