ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 6 διατροφικά tips που προλαμβάνουν τις ασθένειες

διατροφή
Photo by Louise Burton on Unsplash

Η διατροφή είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για να προστατευτείτε από ασθένειες. Οι ιδιότητες των τροφίμων είναι τόσο ισχυρές, που οι ειδικοί γιατροί και κλινικοί διατροφολόγοι προτείνουν 6 tips που θα σας βοηθήσουν να μένετε υγιείς όλες τις εποχές του χρόνου και ιδίως τώρα τον χειμώνα, διατηρώντας παράλληλα σταθερό το βάρος σας.

Φάτε φυτικά τρόφιμα και απορρίψτε τα επεξεργασμένα: Επιλέξτε για το καθημερινό σας διατροφικό πλάνο, κυρίως φυτικά τρόφιμα, που είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Αντιθέτως αποφύγετε να καταναλώνετε junk food ή άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, διότι υπάρχει κίνδυνος για αρκετές παθολογικές καταστάσεις, όπως πεσμένο ανοσοποιητικό, παχυσαρκία, διαβήτης και καρκίνος του παχέος εντέρου.

Αποφύγετε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας: Όταν το κρέας δεν καταναλώνεται με μέτρο, τότε αποτελεί απειλή για την υγεία. Ειδικά η κατηγορία των αλλαντικών όπως για παράδειγμα το μπέικον, περιέχουν από χρωστικές και συντηρητικά μέχρι πολλά λιπαρά. Τα μεταποιημένα κρέατα περιέχουν καρκινογονες ουσίες. Γι’ αυτό καλό είναι να ελαττώσετε τη συχνότητα που τα καταναλώνετε και να βασίσετε τη διατροφή σας κυρίως σε φρούτα και λαχανικά.

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι χειρότερη για εσάς: Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι είναι ανθυγιεινή η κατανάλωση κυρίως λίπους και πρωτεϊνών. Αντί για αυτό, προτείνουν και την προσθήκη υδατανθράκων σε περιορισμένο βαθμό.

Οι ειδικοί προτείνουν  να επικεντρωθείτε στα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά και τα φρούτα.

Τρώτε περισσότερα όσπρια: Αποδεικνύεται ότι τα φασόλια είναι μερικά από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε και ειδικά οι φακές. Αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, είναι χορταστικά και έχουν πολλές πρωτεΐνες.

Φάτε όπως οι πρόγονοί μας: Παλιά ο άνθρωπος έτρωγε κυρίως φρούτα και λαχανικά, ενώ ακολουθούσε και μια διαλείπουσα νηστεία.

Σίγουρα, ήταν κυνηγοί, αλλά το κρέας ήταν πολύ πιο σπάνιο σε σύγκριση με τα φυτικά τρόφιμα που επέλεγαν.

Σωματική άσκηση, καλή ψυχολογία και ποιοτικός ύπνος: Το κοινό χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων που είναι απόλυτα υγιείς σωματικά και νοητικά μέχρι τα βαθιά γεράματα, είναι το τρίπτυχο, άσκηση, καλή ψυχολογία και ποιοτικός ύπνος.

Επίσης ποτέ τους δεν κατανάλωναν πολύ αλκοόλ ούτε και έτρωγαν ανθυγιεινά.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Οι μωβ πατάτες και οι λόγοι που αξίζει να πάρουν τη θέση των λευκών στη διατροφή μας

Γιατί οι πατάτες επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα

4 μύθοι γύρω από το αλάτι

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση