ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tα ρόδια είναι τα κατάλληλα φρούτα για την υγεία το φθινόπωρο

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να καταναλώνουμε πάντα τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, για τον προφανή λόγο ότι προέρχονται από τη φύση απευθείας στο πιάτο μας, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά ή χρωστικές.

Το φθινόπωρο, είναι η κατάλληλη εποχή για να προσθέσουμε στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα το ρόδι, καταναλώνοντας το είτε σκέτο ή ως συστατικό στις σαλάτες και σε μικρά γεύματα, όπως το γιαούρτι.

Το κόκκινο αυτό φρούτο, το οποίο είναι ο «πρωταγωνιστής» της φθινοπωρινής σεζόν, είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα οποία προσφέρουν τα μέγιστα στην υγεία μας.

Δείτε παρακάτω όλα τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε καταναλώνοντας το τακτικά:

Οφέλη για την υγεία: Σύμφωνα με άρθρο του mindbodygreen, στο οποίο μίλησε η διαιτολόγος Έλα Ντάβαρ, τα ρόδια είναι τόσο ενισχυτικά για την υγεία, λόγω της ποικιλίας των θρεπτικών ουσιών που περιέχουν, από φλαβονοειδή και ανθοκυανίνη έως φαινολικά και οργανικά οξέα. «Αυτές οι ενώσεις έχουν μελετηθεί και σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία έναντι πολλών  μεταβολικών καταστάσεων  και ασθενειών», δήλωσε η ίδια.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι το αντιοξειδωτικό δυναμικό του χυμού από το ρόδι, είναι ισχυρότερο από αυτό του κόκκινου κρασιού και του τσαγιού.

Από όλα τα οφέλη που μπορούμε να αποκτήσουμε, η Ντάβαρ, λέει ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος αυτού του καρπού βρίσκεται στην υγεία του εντέρου. Αφενός, οι ενώσεις εντός των σπόρων του ροδιού, χρησιμοποιούνται σε μεταβολικές διεργασίες από το μικροβίωμα του παχέος εντέρου.

Αφετέρου, οι σπόροι του ροδιού είναι μια μεγάλη πηγή πρεβιοτικών ινών, οι οποίες «διατηρούν την κίνηση του εντέρου τακτική και βελτιστοποιούν την πεπτική υγεία», όπως εξηγεί η ίδια.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο ρόδι: Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την υγεία που προσφέρουν τα ρόδια, καλό είναι να δώσετε προσοχή στο χρώμα τους όταν έρθει η στιγμή να τα επιλέξετε στο μανάβικο.

Τα πιο σκούρα ρόδια βρέθηκαν να έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ανθοκυανινών. Πιο συγκεκριμένα, φροντίστε να αναζητήσετε εκείνα που έχουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και να αποφύγετε όσα που έχουν μεγάλες λευκές λωρίδες στο χρώμα της φλούδας, γιατί ενδεχομένως να μην είναι τόσο καλή ποιότητας.

Γενικά προτιμήστε να αγοράσετε ολόκληρο το φρούτο για να είστε βέβαιοι ότι διαλέξατε το καλύτερο και αποφύγετε το καθαρισμένο που διατίθεται σε έτοιμη συσκευασία.

 

Διαβάστε επίσης:

Crumble με μήλα και κεράσια- Ένα εύκολο και χαμηλό σε θερμίδες γλυκό για το Σαββατοκύριακο

5 «χρωματιστές» συνταγές χυμών που προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Η κανέλα προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση