ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι είναι η ζάχαρη καρύδας;

Photo by Irene Kredenets on Unsplash

Οι επιβλαβείς επιπτώσεις της ζάχαρης στην υγεία, αυξάνονται συνεχώς. Γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι, προσπαθούν να την αποφύγουν κατά το μέγιστο δυνατό. Τα εμπορικά γλυκαντικά, περιέχουν επίσης διάφορα χημικά, τα οποία δεν είναι και τόσο “αθώα” για τον οργανισμό. Επομένως ποια μπορεί να είναι η λυση στο πρόβλημα; Η στροφή μας σε πιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Μεταξύ των φυσικών γλυκαντικών, η ζάχαρη καρύδας έχει γίνει η πιο δημοφιλής.

Τι είναι η ζάχαρη καρύδας;

Επίσης γνωστή ως ζάχαρη από φοίνικα καρύδας, φτιάχνεται από τον χυμό του, ο οποίος είναι ένα ζαχαρούχο υγρό του φυτού. Συλλέγεται από το φύλλωμα του σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια, τοποθετείται κάτω από τη φωτιά έως ότου το νερό εξατμιστεί εντελώς για να πάρει τη μορφή καστανής κοκκοποιημένης ζάχαρης.

Photo by Irina on Unsplash

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη ζάχαρη καρύδας:

Κανονική ζάχαρη έναντι ζάχαρης καρύδας

Η λευκή ζάχαρη δεν έχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Περιέχει μόνο κενές θερμίδες, οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία. Ωστόσο, η ζάχαρη καρύδας περιέχει ορισμένα θρεπτικά συστατικά από το φυτό σε μικρή ποσότητα, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, κάλιο, πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά κ.λπ.

Οφέλη για την υγεία της ζάχαρης καρύδας

Αυτά είναι τα οφέλη για την υγεία της ζάχαρης καρύδας:

Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης

Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και γλυκόζης στο σώμα μας. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό  δείκτη προκαλέσουν αιχμές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Γι ‘αυτό η ζάχαρη καρύδας, είναι μια ευεργετική εναλλακτική λύση επειδή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτόν.

Δεν χρειάζεται διαδικασία βελτίωσης του προϊόντος

Η κανονική ζάχαρη πρέπει να υποβληθεί σε πολλές διαδικασίες διύλισης, αλλά η ζάχαρη καρύδας δεν είναι ραφιναρισμένη. Είναι απολύτως αγνή.

Χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη

Η φρουκτόζη σε ζάχαρη μπορεί να διασπάται μόνο από το ήπαρ. Μπορεί να μετατραπεί μόνο σε λίπη στο σώμα, κάτι που είναι επιβλαβές για την υγεία. Επίσης έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε κανονική ζάχαρη. Αλλά η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, κάτι που της δίνει έναν ακόμα λόγο για να την προτιμήσουμε.

Ρυθμίζει την περιεκτικότητα του νερού στο σώμα

Η ζάχαρη καρύδας είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο, τα οποία είναι ικανά να ρυθμίσουν την περιεκτικότητα σε νερό στο σώμα.

Βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Αυτή η ζάχαρη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν επίσης την υγεία των εντέρων. Ενισχύει την ανάπτυξη του εντερικού bifido bacterial, το οποίο βοηθά στην αποκατάσταση των καλών βακτηρίων στο έντερο.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τα ακτινίδια θεωρούνται υπερτροφές;

Γιαούρτι καρύδας: Ένα θρεπτικό και ελαφρύ επιδόρπιο

Tι μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου και πώς να το αντιμετωπίσετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση