ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε μία διατροφή απώλειας βάρους

Ένα καινούριο διατροφικό πλάνο, δεν είναι τίποτα άλλο από την απόκτηση μιας νέας συνήθειας. Για να τη χτίσετε όμως σωστά χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας καλό είναι να δείτε τα παρακάτω tips.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα.

Σκέφτεστε να εξαλείψετε μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων από τη διατροφή σας για να επιτύχετε το επιθυμητό βάρος;

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο λάθος. Πρώτον, ο περιορισμός ορισμένων «απαγορευμένων» τροφίμων από τη διατροφή σας, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη επιθυμία γι’ αυτά. Δεύτερον, μπορεί να δημιουργήσει έλλειψη από θρεπτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να προκύψει κίνδυνος για διάφορα προβλήματα υγείας.

Η πείνα δεν βοηθά ποτέ στη φυσιολογική απώλεια βάρους

Το νόημα μιας δίαιτας είναι να τρώτε υγιεινά και όχι να λιμοκτονείτε. Να είστε ευέλικτοι με τις ανάγκες σας. Θυμηθείτε, τρώτε υγιεινά, αλλά έχοντας κατά νου την πείνα σας.

Photo by Lisa Fotios from Pexels

Κάθε δίαιτα είναι διαφορετική

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια δίαιτα που υποστηρίζεται από την επιστήμη και απευθυνθείτε σε έναν διατροφολόγο. Μην ακολουθείτε αυθαίρετα οποιαδήποτε δίαιτα, που μπορεί να ακούσατε ή να διαβάσατε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική, χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό.

Η απώλεια βάρους είναι μακροπρόθεσμος στόχος

Για να αποβάλετε τα περιττά κιλά χωρίς να τα ανακτήσετε ξανά, θα χρειαστείτε χρόνο. Μην προσπαθήσετε να ενσωματώσετε όλες τις αλλαγές ταυτόχρονα. Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους όπως να χάσετε 2-3 κιλά σε ένα μήνα.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν κάνετε οποιεσδήποτε διατροφικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, οπότε αυτό που μπορεί να έχει βοηθήσει τον φίλο σας να ρίξει όλο το βάρος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας.

Η επιλογή ενός προγράμματος υγιεινής διατροφής σίγουρα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά η άσκηση είναι εξίσου σημαντική

Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και θα σας γεμίσει με ενέργεια, μειώνοντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα του στρες.

Μπορεί να μην δείτε άμεσα αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί. Επίσης δε χρειάζεται να είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας αν διαπιστώσετε ότι τα κιλά χάνονται πιο αργά από όσο το περιμένατε. Οποιαδήποτε αλλαγή στη ζυγαριά σημαίνει πρόοδο και σας φέρνει πιο κοντά στον επιθυμητό σας στόχο.

 

Διαβάστε επίσης:

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την καλή υγεία των μυών

4 τρόφιμα που βοηθούν να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Με ποια φρούτα μπορείτε να αντικαταστήσετε την προσθήκη ζάχαρης στο φαγητό

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση