ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 tips για τις μέρες που η κακή διάθεση δεν σας επιτρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι

Όλοι μας έχουμε μέρες που είναι δύσκολο να σηκωθούμε από το κρεβάτι, χωρίς να έχουμε τη διάθεση να κάνουμε την παραμικρή δραστηριότητα. Αυτά τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής. Όταν όμως βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο να τα αντιμετωπίζουμε, θα καταφέρουμε παράλληλα να ενδυναμώνουμε περισσότερο τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε ακόμα και όταν μία μέρα είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με άλλες.

Παρακάτω ακολουθούν μικρές και απλές συμβουλές, που μπορείτε να εφαρμόσετε στην πράξη, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείτε, ότι δεν έχετε καλή διάθεση.

Οι ειδικοί και οι θεραπευτές, προτείνουν σε αυτές τις περιπτώσεις να προσπαθούμε να βάζουμε μπροστά από κάθε σκέψη μία θετική προσέγγιση.

Δείτε 8 tips που θα βοηθήσουν:

«Χτίστε» την αυτο-φροντίδα σας καθημερινά: Ξεκινήστε κάθε σας μέρα κάνοντας λίγη σωματική άσκηση, διαλογισμό και πρακτική ευγνωμοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι βάζετε τον εαυτό σας στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων και φροντίζετε γι’ αυτόν.

Βιώστε ΟΛΑ τα συναισθήματά σας, χωρίς να καταπιέζετε κανένα από αυτά: Θυμός, θλίψη, χαρά, φόβος – όλα αυτά είναι είναι φυσιολογικό να τα νιώθουμε και να τα βιώνουμε. Εάν δεν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αναγνωρίσουν αυτό που πραγματικά αισθανόμαστε, τότε ξεκινά το πρόβλημα. Το να είσαι εντάξει με το να μην είσαι εντάξει, μπορεί να εξελιχθεί σε υπερδύναμη.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας – με πρόθεση. Φανταστείτε συνειδητά τον εαυτό σας σε διαφορετικό μέρος που σας φέρνει γαλήνη και ευτυχία και παρακολουθήστε τη διάθεσή σας.

Δοκιμάστε να μιλήσετε στον εαυτό σας σαν να ήσασταν μικρό παιδί: Εάν γίνετε τόσο ευγενικοί με τον εαυτό σας όσο θα ήσασταν σε ένα μικρό παιδί, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι ο δικός σας εσωτερικός διάλογος, είναι αυτός που σας επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία.

Αναρωτηθείτε γιατί αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά: Στη συνέχεια, γράψτε το και δείτε αν μπορείτε να επεξεργαστείτε ξανά το πρόβλημα

Οργανώστε και καθαρίστε το σπίτι: Υπάρχει κάτι στην οργάνωση και στην τακτοποίηση του σπιτιού, που με έναν υποσυνείδητο τρόπο βοηθά και στην αποβολή της αρνητικότητας.

Φροντίστε την εμφάνισή σας: Μία καθαρή και προσεγμένη εμφάνιση, θα σας βοηθήσεο να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια: Ορισμένα αρώματα όπως τα εσπεριδοειδή έχουν προκαλούν την αίσθηση της αναζωογόνησης, ενώ άλλα, όπως η λεβάντα, μπορούν να ηρεμήσουν τα νεύρα σας. Επομένως ανάλογα με τη διάθεση σας, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τα οφέλη της αρωματοθεραπείας, απολαμβάνοντας αυτές τις στιγμές χαλάρωσης με την αγαπημένη σας μουσική.

 

Διαβάστε επίσης:

8 μυστικά για να ξυπνάτε καθημερινά με καλύτερη διάθεση

Ένας διαλογισμός 8 λεπτών για την αγάπη και την ευγένεια

Γιατί προωθούνται επαγγελματικά οι τοξικοί άνθρωποι

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση