ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Οι ξηροί καρποί, φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό, καθώς περιέχουν υψηλή θρεπτική αξία  χωρίς να χρειάζεται η κατανάλωση τους σε μεγάλες ποσότητες.

Αν τα αμύγδαλα είναι οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί, τότε είστε πολύ τυχεροί. Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τα τρώτε καθημερινά:

Εάν τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα, θα λαμβάνετε περισσότερη βιταμίνη Ε

Το αμύγδαλο, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) προτείνουν στους ενήλικες να λαμβάνουν τουλάχιστον 15 mg βιταμίνης Ε κάθε μέρα. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε, η κλινική Mayo επεσήμανε ότι η βιταμίνη Ε παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών, του δέρματος, του εγκεφάλου και του αναπαραγωγικού συστήματος. Εάν τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα, μπορεί επίσης να λάβετε κάποια υποστήριξη εάν πάσχετε από νόσο του Αλτσχάιμερ ή αν αντιμετωπίζδετε προβλήματα με το συκώτι.

Έλεγχος επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Είτε είστε διαβητικός είτε όχι, η διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι σημαντική για τη βέλτιστη υγεία. Σύμφωνα με το Medical News Today , οι μη διαβητικοί πρέπει να στοχεύουν να έχουν επίπεδα γλυκόζης στο αίμα νηστείας λιγότερο από 100 mg μετά το φαγητό. Για άτομα με διαβήτη, το όρια είναι στα 130 mg αντίστοιχα.

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να έχουν μια μεγάλη ποικιλία αρνητικών επιπτώσεων , συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, νεφρική βλάβη, νευρική βλάβη και απώλεια όρασης. Ευτυχώς, αν τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα, μπορείτε να βοηθήσετε στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε δύο μέτωπα. Πρώτον, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες , που περιέχουν μόνο 1,1 g ζάχαρης και 0,2 g αμύλου ανά μερίδα 1 ουγγιάς. Δεύτερον, τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

Θα μπορούσατε να βοηθήσετε στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης

Όταν τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα, το μαγνήσιο που καταναλώνετε μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία σας, ειδικά όταν πρόκειται για αρτηριακή πίεση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι το 45% των Αμερικανών ενηλίκων – περίπου 108 εκατομμύρια άνθρωποι – πάσχουν από υπέρταση.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo , η υψηλή αρτηριακή πίεση συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα αλλά, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να βλάψει τα τοιχώματα των αρτηριών σας. Αυτή η βλάβη σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για μια σειρά από απειλητικές για τη ζωή ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και ανευρύσματα εγκεφάλου, καθώς και χρόνιες καταστάσεις όπως η άνοια και το μεταβολικό σύνδρομο.

Βοηθάνε στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Αν και η επιλογή να τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα σίγουρα δεν είναι υποκατάστατο της θεραπείας ή των αντικαταθλιπτικών, θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν στο να έχετε καλύτερη διάθεση. Περιέχουν μια εξαιρετική πηγή αμινοξέων τρυπτοφάνης, τα αμύγδαλα συνδυάζονται καλύτερα με μια πηγή βιταμίνης Β6 όπως μια μπανάνα. Η βιταμίνη Β6 έχει αποδειχθεί ότι μετατρέπει την τρυπτοφάνη σε σεροτονίνη, μειώνοντας τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Θα μπορούσατε καλύτερα να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος εάν τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (NCHS) και ανέφερε το Time  το 2018, το 56,4% των Αμερικανών γυναικών προσπαθούσαν ενεργά να χάσουν βάρος.

Τα αμύγδαλα είναι ένα μοναδικό φαγητό επειδή έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα καθιστούν αποτελεσματικά στη μείωση της όρεξης και στην μετρίαση της πείνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες. Απλά μην το παρακάνετε με την ποσότητα τους. Μια μικρή χούφτα αρκεί.

Θα αποκτήσετε ισχυρότερα οστά

Τα αμύγδαλα περιέχουν μαγγάνιο και χαλκό, που παίζουν καλύτερα υποστηρικτικούς ρόλους στην οικοδόμηση της οστικής πυκνότητας. Μια μερίδα περιέχει 14 % των ημερήσιων αναγκών σας σε χαλκό και 32% των αναγκών σας σε μαγγάνιο.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) , οι γυναίκες τείνουν να φθάσουν στην μέγιστη οστική μάζα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’20. Από την ηλικία των 30 ετών έως την εμμηνόπαυση, η οστική πυκνότητα παραμένει σχετικά σταθερή εάν διατηρηθεί ένας υγιής τρόπος ζωής, αλλά τα πρώτα χρόνια της εμμηνόπαυσης συχνά μειώνεται γρήγορα. Έτσι, ίσως να μην είναι κακή ιδέα η καθημερινή τους κατανάλωση.

 

Διαβάστε επίσης:

Μελέτη απέδειξε ότι τα αμύγδαλα έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες

Φυτικό ή ζωικό: Ποιο γάλα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον;

6 λόγοι για να τρώτε περισσότερη φέτα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση